Purjo-silakkavuoka

600 g silakkafileitä
1 dl mätitahnaa
1 iso purjo
2 rkl öljyä
3 dl ruokakermaa
1 tlk smetanaa
1½ dl juustoa raasteena, esim. mustaleima Salaneuvos
2 munaa
½ tl suolaa

Levitä mätitahna silakkafileille ja taita fileet takaisin kalan muotoon. Lado silakat voideltuun uunivuokaan vieri viereen.

Suikaloi purjo ja kuullota se öljyssä. Levitä purjo silakoiden päälle. Sekoita keskenään kerma, smetana, juustoraaste, munat ja suola. Kaada seos silakoiden päälle ja kypsennä +225 asteessa uunissa noin 35 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin ja silakat ovat kypsiä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Arkiviikon ruokalista 4

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä