Kastikkeet

 

Lohikastike

Joulun tunnelmaa. Kuva: SXC.

2 kermaviiliä tai 1 kermaviili ja 1 smetana
250 gr kylmäsavukirjolohta

2 keskikokoista sipulia
sitruunapippuria

Lohesta tehdään pientä hakkelusta samoin sipulista. Nämä yhdistetään kermaviiliin ja maustetaan sitruunapippurilla. Annetaan maustua kylmässä muutama tunti.Tosi hyvää uuniperunan kanssa illanistujaisiin tai joulupöytään sekä maistuu ruisleivän päällä myös.
 

Rosollikastike

Rosollin kermakastikkeen voi mainiosti korvata raejuustolla.
 

Jugurttikastike

 Tarjoa perunoiden ja kinkun kanssa kylmä jugurttikastike. Tarvitset seuraavat ainesosat:

1 prk Bulgarian jugurttia
1 tl sokeria
1/2 tl kanelia
1 tl pippurisekoitusta

Sekoita ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua tovi jääkaapissa. Halutessasi voit höystää kastiketta makusi mukaan myös sinapilla.

 

Muut jouluruokavinkit

 

Lähde: YLE Terveyden lukijoiden lähettämiä joulureseptejä vuodelta 2006, yle.fi/terveys

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä