Kreikkalaiset karitsanlihapullat tomaattikastikkeessa

Paul on syönyt keftedes-lihapullia salsan kera vain kerran Kreikassa, ja maun muisto elää edelleen vahvasti hänen mielessään. Monet Kreikassa käyneet hehkuttavat kreikkalaista salaattia mutta eivät oikein saa sitä onnistumaan kotikeittiössään. Maistuuko se tosiaan erilaiselta siellä etelässä vai ovatko romanttiset kesämuistot vain värittäneet ruokailukokemusta?
Paul vakuuttaa että maussa on todella eroa. Maun takana on korkealaatuinen ja tuore fetajuusto, jota voi olla vaikea saada täällä Pohjolassa. Älä kuitenkaan anna periksi, kokeilemalla pääset hyvään lopputulokseen. Tarjoile ruoka hyvän salaatin ja leivän tai pastan kera.
Ainekset (neljälle henkilölle)
Kreikkalaiset karitsanlihapullat
- 500 g karitsan jauhelihaa
- 50 g luomukorppujauhoja
- 1–2 dl maitoa
- 2 salottisipulia hienoksi silputtuina
- 2 valkosipulinkynttä raastettuina
- 1 muna
- 1 tl paahdettuja fenkolinsiemeniä jauhettuina
- 1 tuore salvianoksa silputtuna
- ripaus raastettua muskottia
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
Sekoita korppujauhot maitoon ja anna niiden turvota. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kasarissa. Sekoita jauheliha korppujauhojen, sipulin, munan, fenkolinsiementen, salvian ja muskotin kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele taikinasta noin 20 isoa lihapullaa ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää tomaattikastike ja anna muhia kunnes lihapullat ovat kypsiä. Tarjoa vastakeitetyn, höyryävän tagliatellen ja voinokareen kanssa.
Tomaattikastike
- 1 keltasipuli hienoksi silputtuna
- 1 porkkana pieniksi kuutioituna
- 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuina
- 1 punainen paprika hienoksi silputtuna
- ½ chili hienoksi silputtuna
- 2 tuoretta laakerinlehteä hienonnettuina
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- 5 timjaminoksaa
- 500 g tomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
Paista sipuli, porkkana, valkosipulit, paprika, chili ja laakerinlehdet oliiviöljyssä kasarissa 30 minuutin ajan niin etteivät ne ruskistu ja kunnes ne ovat pehmeitä ja makeita. Lisää valkoviini, timjami ja tomaattimurska ja anna kiehua vielä 30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kreikkalainen salaatti
- 1 kurkku
- 5 tomaattia
- 1 hopeasipuli
- 100 g fetajuustoa (kokonainen pala)
- ½ dl kalamata-oliiveja
- oliiviöljyä
- mustapippuria
Kuutioi vihannekset samankokoisiksi ja sekoita keskenään.
aiheet
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.