Spagetti-jauhelihavuoka

Spagetti-jauhelihavuoan voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin. Näin ruoka on pöydässä 20 minuutissa.

Ainekset

250 g pätkittyä spagettia
300 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
2 rkl tomaattisosetta
1 lihaliemikuutio
¼ tl valkopippuria
1 tl oreganoa
1 dl vettä
2 suolakurkkua
2 dl juustoraastetta, esim. mozzarella

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan melkein kypsäksi. Huuhdo se kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Kuutioi suolakurkut. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää tomaattisose, mausteet, liemikuutio ja vesi jauhelihan joukkoon. Keitä 5 minuuttia.

Sekoita spagetin joukkoon jauhelihaseos ja kurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Kuorruta + 225 C:ssa uunissa noin 15 – 20 minuuttia.

Voit koota vuoan jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa uunissa myöhemmin. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Vinkki: Voit jättää suolakurkut myös pois.

Spagetti-jauhelihavuoka, resepti. Kuva: Tapio Kantele

Arkiviikon ruokalista 1

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka


kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä