Makkara-juurespata

Ainekset

500 g lenkkimakkaraa
400 g porkkanaa
200 g sipulia
1 purjo
200 g palsternakkaa
200 g lanttua
200 g juuriselleriä
200 g kesäkurpitsaa
500 g perunaa
½ dl öljyä
1 litra vettä
3 dl olutta
2 kasvisliemikuutiota
2 laakerinlehteä
3 rkl tomaattisosetta
1 dl persiljasilppua

Suikaloi makkara. Kuori ja suikaloi kaikki juurekset. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi purjo.

Kuullota kasviksia öljyssä hetki. Lisää vesi, olut, kasvisliemikuutiota ja muut mausteet.

Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää makkarasuikaleet. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Lisää persilja ja tarjoa.

Mikäli haudutat makkara-juurespadan uunissa, paista samantien uunissa vaikkapa herkkupannukakku.


Arkiviikon ruokalista 2

Resepti: Kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: Ruoka

kommentit

Hei

viikkoruokaohjeet ovat ihan OK, nyt vain niin monissa ohjeissa on lisänä hassel- tai muu pähkivä ja selleri. En tiedä, ovatko reseptien laatijat ollenkaan tietoisia, miten paljon mm. näille aineille allergisia on Suomessa?

talvisin terveisin
Tuula Hämäläinen

>mummi 69v Ma, 2011-01-17 11:24

Hei Tuula, kannattaa kokeilla eri raaka-aineita ja vaihdella mausteita ja yksinkertaisesti vain jättää pähkinät ja muut vastaavat raaka-aineet kuten esimerkiksi selleri pois, jos ruokapöydässä on allergisia. Täällä lisää reseptejä selailtavaksi http://www.yle.fi/tekstitv/reseptit/ t. Ulla

>ullav Ti, 2011-01-18 10:35

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä