Munakas härkäpavuista ja fetajuustosta

Härkäpapumunakas

kaksi isoa kourallista härkäpapuja
punasipulia
oliiviöljyä
juustokuminaa
suolaa
pippuria
6 isoa kananmunaa
fetajuustoa
tuoretta minttua

Kiehauta vedessä kaksi kourallista silvottuja härkäpapuja. Jäähdytä ja kuori pavut.

Ruskista sipuli oliiviöljyssä kevyesti, mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Riko kuusi isoa kananmunaa ja vatkaa kevyesti. Kaada munat paistinpannulle sipulin sekaan. Lisää joukkoon kuoritut pavut, murennettua fetajuustoa ja silputtua tuoretta minttua.

Paista munakasta muutama minuutti ja siirrä kypsymään uuniin grillivastuksen alle. Kun munakas on kunnolla hyytynyt, kumoa se lautaselle.

Munakkaan voi syödä lämpimänä tai kylmänä, ja se on myös hyvä retkiruoka.

Videolla keittiömestari Valentine Warner valmistaa ensin perinteistä egyptiläistä härkäpapupataa ja sitten turkkilaisen härkäpapumunakkaan.

 


 

 

Tiesitkö, että:

Härkäpapu on ihmiskunnan vanhimpia viljelykasveja. Härkäpapu sisältää runsaasti valkuaisaineita. Papu voidaan kylvää hyvinkin vaatimattomaan maahan ja se kestää hyvin kylmyyttä, joten sen voi istuttaa maahan jo varhain keväällä. 

 

Kauden parhaat maut - katso koko ohjelma:

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä