Kynsien marmorointi tuo piristävää vaihtelua kynsienlakkaukseen

Kynsien marmorointi tuo piristävää vaihtelua kynsienlakkaukseen.

Kynsien marmorointi on erilainen ja hauska tapa lakata kynnet. Tarvitset ainakin kahta eriväristä kynsilakkaa, jotka sopivat yhteen. Marmorointiin soveltuu parhaiten edullinen ja ohut kynsilakka.

 

Tarvikkeet

  • vanha juomalasi tai vastaava (mieluiten pieni astia, mutta ei kuitenkaan liian kapea)
  • huoneenlämpöistä vettä
  • erivärisiä kynsilakkoja
  • hammastikkuja
  • teippiä
  • kynsilakanpoistoainetta
  • paperia
  • läpinäkyvää päällyslakkaa

 

Aloita avaamalla kynsilakkapurkit; se on hankalaa sormien teippaamisen jälkeen.

Teippaa sormenpäät kynsien ympäriltä, ettei koko sormi sotkeudu väriin. Tee teippaukset huolellisesti, näin sinun ei tarvitse marmoroinnin jälkeen poistaa paljoa ylimääräistä väriä. Jos kyntesi ovat pitkät, teippaa myös kysien takaa!

Täytä lasi huoneenlämpöisellä vedellä. Laita kynsilakkaa lasiin, yhtä väriä kerrallaan noin 3 - 4 tippaa. Värit jäävät kellumaan veden pinnalle ja muodostavat renkaita. Tiputa lakka niin läheltä pintaa, että veden pintajännitys kannattelee sitä. Näin lakka ei valu pohjaan.

Tee hammastikuilla kelluvasta lakasta erilaisia muotoja. Kasta sitten sormesi veteen kynsi suoraan alaspäin siihen kohtaan, missä on haluamasi kuvio. Pidä sormea lasissa veden alla noin kymmenen sekuntia. Liikuttele ylimääräinen vedessä kelluva lakka pois sormen ympäriltä ennen kuin nostat sormen, jotta kynsi ei värjäänny uudelleen lakkaan.

Anna lakan kuivua ennen kuin otat teipit pois. Leikkaa teippi auki sormen alapuolelta, jotta se on helpompi irrottaa. Mikäli lakkaa on mennyt kynsien ympärille, poista se kynsilakanpoistoaineella ja vanupuikoilla.

Kun lakka on täysin kuivunut, lakkaa kynnet vielä läpinäkyvällä päällyslakalla. Se tuo väriin kiiltoa ja auttaa lakkausta kestämään.

Kynsien marmoroiminen kestää kaikkiaan noin tunnin.

Mikäli et ole tyytyväinen lopputulokseen, poista lakkaus kynsilakanpoistoaineella ja yritä uudelleen! Marmorointi on haastavaa ja vaatii kärsivällisyyttä.

Lähde: Kynsien marmorointi Strömsön sivuilla

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä