Lohta aasialaisittain ja soija-sesamvinegretteä

Lohta aasialaisittain ja soija-sesamvinegretteä. Kuva: Yle Aamu-tv

Korianteripaahdettua lohta (4 hengelle)

600 g lohta
suolaa
mustapippuria
jauhettua korianteria

Poista lohesta nahka. Leikkaa file pitkittäin noin viisi senttiä leveiksi tangoiksi. Mausta jokainen tanko kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle korianteria. Paahda tankojen pinnat nopeasti kuumalla pannulla. Laita tangot pellille ja peitä huolellisesti foliolla. Kypsennä lohta 60 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna kalojen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.  

Soija-sesamvinaigrette

2 shalottisipulia
1 ½ dl sokeria
1 dl balsamico-etikkaa
1 dl soijaa
seesaminsiemeniä
2 dl rypsiöljyä
mustapippuria

Kuori ja hienonna shalottisipulit. Sulata sokeri kuivassa kattilassa ja kun sokeri on sulanut, lisää shalotit. Pyöräytä sekaisin ja lisää balsamico ja soija ja keitä kunnes jäljellä on 2/3. Lisää seesaminsiemenet ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Filokasvisrullat

3 arkkia filotaikinaa
1 dl voisulaa
10 cm pala purjoa
10 cm pala kesäkurpitsaa
öljyä
suolaa
mustapippuria

Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa tulitikun paksuisiksi suikaleiksi. Suikaloi myös purjo. Kuullota molempia hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita yksi filotaikinalevy työlaudalle ja voitele kauttaaltaan voisulalla. Laita päälle toinen levy ja voitele. Tee samoin kolmannelle levylle. Leikkaa filotaikinalevy n. 10 cm x 10 cm paloiksi.

Laita jokaisen levyn reunaan kasviksia ja rullaa rullaksi. Voitele rullat ja paista noin 200 asteissa uunissa viitisen minuuttia.

Ohje: Juha Turtiainen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä