Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä

Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Sidonta ja kuva: Pirjo Koppi.

- Valko-vihreät, muodoltaan pyöreät morsiuskimput ovat nyt suosittuja. Ehkä se johtuu Ruotsin prinsessojen Victorian ja Madeleinen hääkimpuista, mutta tämä klassikkoväritys on selkeä ensi kesän trendi, kertoo floristimestari Pirjo Koppi. 

Pirjo Koppi valmistui floristimestariksi vuonna 2000 ja voitti vuonna 2007 Suomen Kukkasidonnan Suomenmestaruuden. 

- Morsiamen toiveita on kunnioitettava ja kuunneltava tarkasti. Sitomani morsiuskimput ovat aina yksilöllisiä, tehty käsityönä. Ovathan niiden tilaajat eli morsiametkin yksilöllisiä, Pirjo painottaa. 

Morsiuspuvun valinnan jälkeen kannattaa floristilta varata yksilöllinen suunnitteluaika. 

- Nähtyäni morsiuspuvun alan suunnitella yhdessä morsiamen kanssa kimpun tunnelmaa ja tyyliä.

Jokainen Pirjon tekemä morsiuskimppu on uniikki ja kantajansa näköinen, vaikka jotkin tietyt värit tai elementit olisivatkin muodissa. 

- Pitkälinjaisen puvun kanssa sopii pitkälinjainen kimppu. Jos puvussa on selkeä koristeluosio puvun keskivaiheilla, niin kimppu ei saa peittää sitä. Morsiuspuku sanelee pitkälle morsiuskimpun tunnelman ja tyylin, kimpun koon ja muodon. 

Pirjo  kertoo, että saa päivittäin toteuttaa asiakkaittensa unelmia ja toiveita. 

- Morsiuskimppu ei tietenkään ole ainoa sidontatyö, joita häihin valmistetaan, vaan teen myös kaikki hääjuhliin liittyvät koristeet kuten sulhasen ja bestmanin kukkavieheet ja kaason kukkakorun. Usein koristelen myös juhlapaikan, hääauton ja kirkon. Joskus olen valmistanut häihin jopa koirille pantakoristeita. Kukilla voi koristaa oikeastaan mitä tahansa! 

Kukat tuovat Pirjon mukaan juhlan tunnun. Kukilla voi tylsäntuntuisen juhlatilan muovata aivan uudenlaiseksi tai niillä voi koristaa jo valmiiksi kaunista tilaa. Kukilla tehdään tilaan tunnelma ja ne auttavat osaltaan saavuttamaan halutun tyylin häihin. 

- Toiset haluavat vaaleanpunaisen romanttisen tyylin, toiset ehkä graafisen ja linjakkaan – ne molemmat voidaan luoda kukilla, Pirjo Koppi kertoo.

Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Sidonta ja kuva: Pirjo Koppi.
Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Sidonta ja kuva: Pirjo Koppi.


11.-12.1. Mennään naimisiin! -häämessuilla Suomen Kukkakauppiasliiton Helsingin piiri järjesti yleisöäänestyksen kauneimmasta morsiuskimpusta. Alla osa kilpailuun osallistuneista kimpuista.

Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio. Morsiuskimppu on uniikkia käsityötä. Kuva: Anni Alatalo, Yleisradio.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä