Resepti: Granaattiomena-quinoasalaatti

Voita & Sokeria: granaattiomenasalaatti. Kuva: Yle

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaina 13.4. Santeri Hämäläinen näyttää näppärän kikan granaattiomenan käyttöön ja kertoo mitä on quinoa.

Luontaisesti gluteeniton viljelyskasvi quinoa tunnetaan Suomessa nimellä kvinoa. Quinoaa on viljelty jo 5000 vuotta, ja nykyään sitä viljellään myös Suomessa. Granaattiomenan ja quinoan yhdistelmästä valmistuu ruokaisa salaatti.

Granaattiomena-quinoasalaatti (neljälle)

2 dl quinoaa (kvinoa)
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl täysruokosokeria
1 iso tai 2 pientä granaattiomenaa
1 dl kikherneitä (liota yön yli)
2 kourallista tuoretta minttua
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 avokado
1 rkl oliiviöljyä
himalajansuolaa ja pippuria

1 dl cashewpähkinöitä
½ punainen chili
himalajansuolaa

Keitä yön yli liotettuja kikherneitä keskilämmöllä tunnin verran tai kunnes kikherneet ovat kypsiä. Siivilöi kikherneet ja siirrä ne kulhoon. Keitä quinoaa reilusti suolatussa vedessä 15 - 20 minuuttia, kunnes se on kypsynyt. Siivilöi quinoa ja anna sen hieman viilentyä ennen kuin sekoitat sen muiden aineiden joukkoon.

Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen pitämällä omenaa leikkauspuoli alaspäin kämmenelläsi ja hakkaamalla omenaa lusikalla. Näin siemenet tipahtelevat kulhoon sormiesi lomasta eikä joukkoon pääse kitkerää, valkoista hedelmälihaa. Lisää siemenet kikherneiden ja quinoan joukkoon kulhoon. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, hienonnetut yrtit, kuivalla pannulla paahdetut mausteet sekä avokado. Avokadon voit kuutioida kuoressaan ja lusikoida joukkoon.

Paahda kuivalla pannulla hieman murskattuja cashewpähkinöitä ja mausta ne suolalla ja chilillä. Lisää pähkinät muiden ainesten joukkoon ja sekoita huolella. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Annos toimii upeasti sellaisenaan esimerkiksi lounaaksi tai vaihtoehtoisesti kalan tai lihan lisukkeena.

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä