Haudutettua kuhaa ja paksoita

Voita & Sokeria: Haudutettua kuhaa. Kuva: Yle

Santeri valmistaa melkeinpä pikaruokaa, kun lautaselle kasaantuu maukasta haudutettua kuhaa ja lisukkeeksi paksoita. Mutta millaista mahtaa paksoi olla? Paksoita eli pinaattikiinankaalia voi metsästää ainakin etnisistä ruokakaupoista.

Haudutettua kuhaa ja paksoita (neljälle)

4 nahatonta kuhafilettä
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limen mehua
1 rkl täysruokosokeria
2 paksoita
2 punaista chiliä, poista siemenet
2 valkosipulin kynttä
1 dl tuoretta korianteria
½ limen mehu

Poista kuhasta ruodot v-leikkauksella. Nostele fileet laakeaan astiaan. Yhdistä kulhossa kalakastike, limen mehu sekä täysruokosokeri ja kaada neste kalojen päälle. Hauduta kalaa laakeassa astiassa vesihöyryssä vajaa viisi minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Irrota paksoin varret toisistaan ja käytä niitä nopeasti reilusti suolatussa kiehuvassa vedessä. Nosta paksoin varret sivuun odottamaan annoksen kokoamista.

Hienonna chilejä ja valkosipulin kynsiä hieman ja nosta ne mortteliin. Hakkaa morttelissa kevyesti hienommaksi chilit, valkosipuli sekä korianterin varret. Lisää joukkoon hienonnetut korianterin lehdet ja nostele kaikki ainekset sekaisin.

Kokoa annos nostamalla pohjalle paksoin puolikkaita ja asettelemalla niiden päälle kuhafile. Nosta vielä kuhan päälle morttelissa valmistamasi höyste ja kaada koko komeuden päälle kuhan haudutuslientä, jonka olet viimeistellyt puolikkaan limen mehulla.

Tarjoile ruoan kanssa aromaattista valkoviiniä esimerkiksi Riesling- tai Gewürtztraminer-rypäleestä. Viinistä on hyvä löytyä jonkin verran jäännössokeria.

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä