Luomupossua ja thai-salaattia illanistujaisiin

Voita & Sokeria: Luomupossua. Kuva: Yle

Santeri taiteilee luomupossusta ja kasviksista maistuvan thai-henkisen suupalan vaikka illanistujaisiin. Kaikki alkaa haudutusliemen valmistamisesta. Annos asetellaan tarjolle salaatinlehden päälle.

Luomupossua & thaisalaattia (neljälle)

600 g luomuporsaan kassleria
2 sydänsalaattia tai muuta isolehtistä, kuppimaista salaattia

Keitinliemi

2 l lihalientä
2 dl soijaa
1 dl riisiviinietikkaa
4 valkosipulin kynttä
2 rkl täysruokosokeria
1 rkl osterikastiketta
5 cm pala inkivääriä
2 punaista chiliä
2 kevätsipulia

Thai-salaatti

50 g punamangoldia
½ punainen ja keltainen chili
½ punainen paprika
½ kurkku
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 rkl limen mehua
1 tl seesamiöljyä
suolaa ja pippuria

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne veitsen lappeella. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna chilit sekä kevätsipulit. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna keitinliemi lähes kiehuvaksi. Keittele luomuporsaan kassleria keskilämmöllä kolmesta neljään tuntia. Revi keitetty liha hienommaksi kahden haarukan avulla ja asettele sydänsalaattilehtien päälle. Viimeistele thai-salaatilla.

Pese ja kuivaa punamangoldi ja korianteri. Poista kurkusta kuori ja keskus. Tee thai-salaatti leikkaamalla punamangoldi, chilit, paprika, kurkku ja inkivääri hienoksi tikuksi ja maustamalla limen mehulla, seesamiöljyllä sekä suolalla ja pippurilla.

Annoksen kanssa suosittelen tarjoamaan joko Riesling- tai Gewürtztraminer-rypäleestä tehtyä valkoviiniä, jossa saa olla kohtuullisesti sekä jäännössokeria että happoja.

Myös kuohuviini toimii varmasti annoksen kanssa mainiosti!

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä