Santerin smoothiet ja tulinen kahvikaakao antavat energiapotkun

Marjasmoothien aineksia. Kuva: stock.xchng, Marta Rostek

Marjasmoothie

250 g pakastemarjoja
1 banaani
50 g tuoretta minttua
50 g tuoretta pinaattia
¼ tl aitoa vaniljaa
1 rkl hunajaa
½ sitruunan mehu
5 dl vettä

Kuori banaani ja pilko pienemmäksi. Hienonna myös minttu ja pinaatti. Pistä kaikki aineet blenderiin ja aja hienoksi. Nauti kaikilla aisteilla!

Vinkki: Smoothieihin saat mukavasti vaihtelua, kun vaihdat säännöllisesti sekä käyttämiäsi hedelmiä ja marjoja että vihreitä ainesosia. Joukkoon voi viskata myös mausteita mielensä mukaan! Esimerkiksi cayennepippuri tuo mukavaa potkua molempiin smoothieihin.

Vihersmoothie

250 g pakastemangoa
3 cm pala inkivääriä
50 g tuoretta korianteria
50 g tuoretta pinaattia
100 g tammenlehtisalaattia
1 rkl hunajaa
½ sitruunan mehu
5 dl vettä

Kuori inkivääri ja pilko pienemmäksi. Hienonna myös korianteri, pinaatti ja salaatti. Pistä kaikki aineet blenderiin ja aja hienoksi. Homma onnistuu tarvittaessa mainiosti myös sauvasekoittimella. Pilko vain tuotteet hieman hienommaksi, jotta saat tarpeeksi hienon lopputuloksen. Nauti kaikilla aisteilla!

Tulinen kahvikaakao. Kuva: Siiri HuttunenTulinen kahvikaakao

2 dl cashew-maitoa
1 kuppi espressoa (noin 3 - 3,5 cl)
1 rkl raakakaakaota
1 tl hunajaa
½ tl kanelia
¼ tl cayennepippuria

Cashew-maito
            
1 dl cashew-pähkinöitä (liota yön yli)        
2 dl vettä

Tee cashew-maito blenderissä tai sauvasekoittimella. Siivilöi syntynyt maito ja lämmitä se kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita ne huolellisesti joukkoon. Nauti kaikilla aisteilla ja tunne juoman lämmittävä ja piristävä vaikutus koko kehossasi!

Vinkki: Juoman pohjana toimivat hyvin myös muista pähkinöistä tehdyt maidot sekä soijamaito. Mausteeksi käyvät myös vanilja ja inkivääri!

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ihana se lausahdus siinä lopussa, kun juomat olivat valmiit. Se taisi kuulua kutakuinkin, että "Näillä juomilla on hyvä aloittaa aamunsa tai päättää päivänsä." :D

>Citizen Jane Su, 2012-09-23 14:56

No huh, mitä juomia ;D t Ulla

>ullav Ma, 2012-09-24 06:58

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/eli...

"Millä tavalla tuore pinaatti tulisi käsitellä ennen syömistä ja miksi?
Pinaatti (Spinacia oleracea) sisältää runsaasti nitraattia, joka elimistössä muuttuu nitriitiksi. Tämän vuoksi sitä ei suositella syötävän tuoreena eikä syötettävän pienille lapsille. Pinaatin nitraattipitoisuuteen vaikuttaa mm. lannoitus, auringonvalon määrä sekä prosessointi. Pinaatinlehtien nitraattipitoisuutta saadaan alennettua ryöppäämällä. Keitinvesi tulee aina heittää pois. Koska nitraatti on vesiliukoinen yhdiste, se ei poistu lehdistä voissa tai öljyssä kiehauttamalla."

>Teppo Ke, 2012-09-26 11:54

lisää kommentti

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä