Sipsinhimo talttuu kotitekoisilla perunalastuilla
Nyt tekee mieli jotain suolaista. Jääkaapissa on karjalanpiirakoita ja kaksi rosamunda-perunaa. Nopea googlaus - perunasta voi kuin voikin tehdä itse maistuvia perunalastuja. Eikun kokeilemaan!
Tarvitset perunan tai kaksi, (oliivi)öljyä ja suolaa tai muita mausteita. Pese peruna ja viipaloi ohuiksi siivuiksi, esimerkiksi juustohöylä toimii mainiosti. Asettele perunanviipaleet uunipellille. Voitele öljyllä ja ripottele päälle suolaa ja vaikka mustapippuria. Paista noin 180-asteisessa uunissa noin 10 - 15 minuuttia.
Sipsit maistuvat ihanan suolaisilta ja aito perunan makukin sieltä löytyy. Öljy tekee sipseistä rapeita, joskin ohuimmat siivut saivat turhankin ruskean pinnan.
Kotitekoiset perunalastut olivat naurettavan helppo ja nopea tehdä - ja kyllä maistuivat!
Perunalastujen ohjeita blogeissa:
Itsetehdyt sipsit Ainon blogissa
Itsetehdyt perunalastut mikrossa
Pastanjauhantaa-blogin perunalastut
kommentit
Kiitos kivasta vinkistä! Tein näitä kotona tänään leffailtaa varten. Ensi kerralla tosin teen hiukan eri tavalla. Mun kokemukset oli seuraavanlaiset:
– Mun juustohöylällä kiinteistä perunoista ei saanut höylättyä siistejä siivuja millään. Tein siis hedelmäveitsellä mahdollisimman ohuita lastuja (auttaa, jos viiltää potun pitkältä syrjältä palasen pois heti kärkeen, jolloin peruna on vakaampi leikatessa). Sipsit jäivät vähän pehmeiksi, joten niistä kannattaa tehdä todella todella ohuita.
– Panin päälle myllystä veivattua suolaa, lisäsinkin kerran, eikä lopputulos ollut vieläkään erityisen suolainen. Ehkä ripottamalla sormin saa paremman käsityksen siitä, paljonko suolaa sipseihin menee.
– Uunissani on kolme "tavallista" paistoläpeä uunipellille ja yksi aivan erityisen lähellä ylhäällä olevia lämpövastuksia. Panin sipsit paistumaan tavallisista korkeuksista ylinnä olevalle, mutta rapsakkuutta sipseihin ei juuri tullut. Ensi kerralla aion käyttää paikkaa, joka on melkein kiinni vastuksissa, jotta sipseistä tulisi rapeita.
– Puolet sipseistä maustoin suolan lisäksi rosmariinilla. Toimii!
Ennen öljyämistä kannattee laittaa vaikka talouspaperin väliin viipaleet kuivahtamaan jos on aikaa (painokaan päällä ei ole pahasta)..ja uunin luukkuaki voi availla tai jättää esim puulastan avulla hitusen raolleen ni kosteus kaikkoaa paremmin..
Oikea tapa on paistaa (noin 10 min.) siihen saakka, kunnes siivuihin tulee väriä ja sitten kääntää perunasiivut ja laittaa takaisin uuniin noin 5 minuutiksi.
Näin ei jää pehmeitä perunalastuja.
Ei tullut hyviä :/
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.