Kamerasovellukset: kököstä kännykkäkuvasta kivaksi

Kamerasovellukset: kököstä kännykkäkuvasta kelvolliseksi. Kuva: Siiri Huttunen
Oleellista kännykkäkuvaamisessa on rentous ja pilke silmäkulmassa -asenne. Kuva saa olla vähän rosoinen. Kirkkaat värit ja erikoinen rajaus vievät jo pitkälle. Kännykkäkuvalle ominaista on hetken tallentaminen nopeasti, sillä usein hetki meni jo siinä vaiheessa, kun kaivat kameraa esille. 

Sovellukset ovat hauska tapa värittää muuten tylsää kännykkäkuvaa. Mutta millaista jälkeä kamerasovelluksilla saa aikaan? Tässä esimerkkejä siitä, mihin sovelluksilla pystyy. Kuvat otettu iPhone 3GS:llä ja Samsung Galaxy S II:lla.

iPhone 3GS:n peruskameralla otettu kuva:

Kamerasovellukset: kökkökuvasta kelvolliseksi. Kuva: Siiri Huttunen, Yle OlotilaHipstamatic-kamerasovelluksella otettu kuva:
Valitse linssi ja filmi ja Hipstamatic tekee kuvasta automaattisesti retrohenkisen. Sovellus "kehittää" kuvan, joten valmista kuvaa pitää hetken aikaa odottaa. Kyllästää värejä ja luo kontrastia kuvattavaan kohteeseen.

Kamerasovellukset: kökkökuvasta kelvolliseksi. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Snapseed-kuvankäsittelysovelluksella muokattu kuva:
Snapseedissa kuva käsitellään jälkikäteen. Säädöillä voi valottaa, rajata, värittää, korostaa, blurrata tai lisätä efektejä ja reunuksia. Aikaa kuvan säätämiseen voi mennä useampi minuutti riippuen, mitä haluaa kuvalle tehdä. 

Ennen:Kamerasovellukset: kökkökuvasta kelvolliseksiJälkeen:

Kamerasovellukset: kökkökuvasta kelvolliseksi. Kuva: Siiri Huttunen, Yle Olotila

Samsung Galaxy S II:n peruskameralla otettu kuva:Kamerasovellukset: kökkökuvasta kelvolliseksi

Pudding Camera -kamerasovelluksella otettu kuva:
Pudding Camerassa voi valita muutamasta eri filmi- ja kameravaihtoehdosta sopivan. Tekee kuvasta sävykkäämmän, joskin erot ns. normaaliin kuvaan ovat hienovaraisia.Kamerasovellukset: kökkökuvasta kelvolliseksi

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä