Arroz Doce – makeaa riisipuuroa Portugalista

Strömsö-resepti: Arroz Doce – makeaa riisipuuroa Portugalista. Kuva: Yle

Riisipuuroa, sitruunaa ja vaniljaa. Arroz Doce on makea, rapsakkakuorinen riisipuuro tai -vanukas Etelä-Euroopasta. Strömsön luottokokki Paul Svensson antaa reseptin.

Arroz Doce – makeaa riisipuuroa Portugalista

(kuudelle hengelle, valmistusaika noin 75 min josta keittoaika 55 min)

Ainekset

2 ½ dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 hyppysellinen suolaa
20 g voita
½ dl hienoasokeria
1 litra maitoa
1 vaniljatanko
3 munankeltuaista
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
1 rkl raakakidesokeria

Keitä puuroriisiä vedessä suolan ja voin kera 10 minuuttia.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi kaikki siemenet. Lisää vaniljatanko, siemenet, sokeri ja 5 dl maitoa puuron sekaan.

Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia kunnes riisi on pehmeää. Poista vaniljatanko.

Sekoita raastettu sitruunankuori, munankeltuaiset ja 5 dl maitoa keskenään. Sekoita seos kuumaan puuroon ja hauduta viisi minuuttia, noin 85 asteeseen.

Kaada puuro laakealle vadille tai kulhoon ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle raakasokeria ja paahda pinta liekittämällä tai uunissa.

Paul tarjoaa riisivanukkaan Albinin keittämän omenahillokkeen ja piparkakun kera. Katso Strömsön jakso kuukauden ajan ensiesityksestä

Resepti Paul Svensson

Strömsö-resepti: Arroz Doce – makeaa riisipuuroa Portugalista. Kuva: YleStrömsö-resepti: Arroz Doce – makeaa riisipuuroa Portugalista. Kuva: YleStrömsö-resepti: Arroz Doce – makeaa riisipuuroa Portugalista. Kuva: Yle

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä