Strömsön suklaakuppikakut

Strömsön suklaakuppikakut.

Suklaakuppikakku päiväkahville! 

Suklaakuppikakut (n. 12 kpl)

120 g tummaa suklaata (70 %) tai minttusuklaata
120 g voita
250 g sokeria
3 isoa munaa
100 g jauhoja

Aseta paperivuoat pellille. Laita uuni lämpenemään180 asteeseen.

Sulata voi ja suklaa yhtä aikaa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä. Sekoita välillä. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Sekoita sokeri joukkoon sokeri. Riko kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita hyvin aina kananmunan lisäämisen jälkeen. Sekoita joukkoon jauhot.

Jaa taikina muotteihin. Taikina on löysää, joten se on helpointa pursottaa muotteihin.

Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneet kuppikakut esimerkiksi suklaakuorrutteella.

Vinkki: Jos sinulla ei ole muffinssivuokaa, laita pari paperivuokaa päällekkäin - näin kuppikakku säilyttää paremmin muotonsa.


Suklaakuorrutus

120 g tummaa suklaata (70 %)
150 g huoneenlämpöistä voita
150 g tomusokeria

Sulata suklaa mikronkestävässä astiassa mikroaaltouunissa, noin 30 sekuntia kerrallaan ja välillä sekoittaen. Sekoita voi ja tomusokeri keskenään, lisää sulatettuun suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria. Aloita kuorrutteen pursottaminen ulkoreunalta ja kierrä kehää kuppikakun keskustaa kohti.

Kuppikakut voi leipoa edellisenä päivänä; säilytä niitä jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Kuppikakut voi myös pakastaa, jopa kuorrutteen kera.Strömsön suklaakuppikakut

Alkuperäinen resepti Strömsön sivuilla.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä