Täytettyä kuhaa salaattipedillä

Täytettyä kuhaa salaattipedillä. Voita & Sokeria, Aamu-tv.

Ohje neljälle hengelle 

noin 1 kg suomustettu ja perattu kuha kokonaisena

Tee kuhaan viillot ja hiero niihin:

puolikkaan sitruunan mehu
2rkl merisuolaa
1rkl sitruunapippuria

Laita lisäksi kuhan sisään nippu tilliä ja ryhdy valmistamaan täytettä.

Täyte:

75 g tuoretta pinaattia
300 g perattuja jokirapuja
prk ranskankermaa
2 rkl suolaa
1 rkl sitruunapippuria
puolikkaan sitruunan mehu

Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä alle minuutin ajan. Sen jälkeen käsittele pinaatit tehosekoittimella. Pilko jokiravut ja sekoita täytteen aineet keskenään.

Täytä kuhan maha ja laita tarvittaessa cocktailtikuilla kiinni.

Laita 175-asteiseen uuniin 40 - 45 minuutiksi.

Tee tällä välin kastike ja salaattipeti.

Kastike:

1prk kermaviiliä
2rkl sokeria
nippu tilliä
puolikkaan sitruunan mehu

Sekoita ainekset keskenään ja lopuksi pilko saksilla tilliä kastikkeen joukossa. Tarkista maku ja lisää pippuria tarvittaessa.

Salaattipeti:

lehtisalaattia
villirucolaa
persiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl pippuria

Kun kuha on valmis, nosta se salaattipedille pään kanssa tai ilman. Koristele sitruunan viipaleilla ja ruohosipulilla.

Ohje: Sasha Löytty

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Mikä Voita & Sokeria?

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta. Syksyn 2012 kokkeina sopassa Sasha Löytty ja Santeri Hämäläinen.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä