UMK 2014: Vielä ehtii mukaan!

Uuden Musiikin Kilpailu 2014 on pärähtänyt käyntiin.

- Tähän mennessä postilaatikkoon on tippunut musaa monista eri genreistä: pop, metalli, edm, suomirock, iskelmä, kansanmusiikki, reggae - vain muutaman esimerkin mainitakseni, kertoo Harri Hakanen. Hän toimii Uuden Musiikin Kilpailun tuomariston puheenjohtajana.

UMK:n tekijätiimi ja tuomaristo odottavat muun muassa "kansainvälisen kuuloisia" tai "oivaltavan omaperäisiä" suomalaisia biisejä isoilta tai tuntemattomilta artisteilta tai bändeiltä, niin pöytälaatikkosäveltäjiltä kuin myyntilistoilla juhlineilta tekijöiltäkin.

- Toivomme hyviä, tuoreelta kuulostavia biisejä ja mahdollisimman paljon sellaisia "oho, tota en odottanut" -kokemuksia. Toivottavasti UMK 2014 antaa monipuolisen katsauksen uuteen suomalaiseen popmusiikkiin - pop siis erittäin laajana käsitteenä, Harri sanoo.

UMK:n lupaus "Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuuljaa" kertoo vain osatotuuden siitä, mitä UMK:n voittaja saa.

- Se, mitä kaikkea voittaja ja hänen taustavoimansa voivat tuolla viisufinaalin 100 miljoonalla kuulijalla ja katsojalla saavuttaa saattaa olla jotain vielä paljon suurempaa, Harri Hakanen uskoo.

Tärkeää on myös se, mitä jokainen jatkoon päässyt kilpailija UMK-prosessista saa. Luvassa on runsaasti koti- ja ulkomaista huomiota niin muusikoille kuin biisintekijöille; radiosoittoa sekä tv-, lehti- ja verkkonäkyvyyttä.

- Kilpailijoille annetaan myös kullanarvoisia neuvoja, tukea ja coachausta maamme huippuammattilaisilta; UMK-tuomaristolta - muun muassa viime kaudelta tutulta Redramalta, musiikkituottajilta, koreografilta, stylistiltä ja pr-ammattilaisilta, Harri summaa.

Edellisinä vuosina mukana on ollut myös osallistujia, joille tv-kameroille tai täpötäydelle Barona-areenalle esiintyminen on ollut uutta ja ihmeellistä.

- Kaikki selviytyivät hienosti ja saivat uusia kokemuksia. Ennen kaikkea luvassa on hyvää meininkiä, Harri kertoo.

Tee biisi ja voita sata miljoonaa kuulijaa! Haku on käynnissä 16.9. asti.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä