Sahramijogurttia raparperin ja pähkinämurun kera

Voita ja Sokeria -resepti: Sahramijogurttia. Kuva: Retu LiikanenVoita & Sokeria -keittiössä jätetään jälleen voit ja sokerit sivuun, kun Santeri Hämäläinen valmistaa keväisen keltaista sahramijogurttia raparperin ja pähkinämurun kera.

Tässä jälkiruuassa pääosaa näyttelee sahramijogurtti. Sahramia ei ensimmäiseksi liitetä jälkiruokiin, mutta tähän annokseen se sopii kuin nenä päähän.


Sahramijogurttia, hasselpähkinämurua ja raparperia
(neljälle)

Hasselpähkinämuru

100 g hasselpähkinöitä
4 kuivattua taatelia
¼ tl himalajansuolaa

Sahramijogurtti

2,5 dl luomu turkkilaista jogurttia
½ dl kookosmaitoa
2 rkl luomuhunajaa
½ g sahramia (1 pussi)

Raparperi

2 raparperin vartta
1 rkl luomuhunajaa

Yhdistä kulhossa jogurtti, kookosmaito sekä hunaja ja vatkaa kaikki ainekset huolella sekaisin. Sekoita joukkoon vielä sahrami. Nosta kulho pakkaseen reiluksi tunniksi, kunnes jogurtti on kunnolla jähmettynyt. Vatkaa rakenne sekaisin ennen tarjoilua.

Kuori raparperit ohuelti ja pilko pieneksi. Sulata pannulla hunaja ja heitä perään raparperit. Anna muhia, kunnes raparperit ovat pehmenneet hieman. Nosta sivuun jäähtymään.

Paahda hasselpähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes niiden kuori alkaa tummua ja irrota. Anna jäähtyä hetki ja poista sitten pähkinöiden kuori hieromalla niitä karkean keittiöpyyhkeen välissä. Hienonna pähkinät suolan ja taatelien kanssa rouheeksi monitoimikoneessa tai blenderillä.

Kokoa annos ripottelemalla pienten vuokien tai lasien pohjalle hasselpähkinämurua. Lusikoi päälle sahramijogurttia ja viimeistele jäähtyneellä raparperilla sekä hasselpähkinämurulla. Tarjoile heti.

Katso Areenassa

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä