Sahramijogurttia raparperin ja pähkinämurun kera
Voita & Sokeria -keittiössä jätetään jälleen voit ja sokerit sivuun, kun Santeri Hämäläinen valmistaa keväisen keltaista sahramijogurttia raparperin ja pähkinämurun kera.
Tässä jälkiruuassa pääosaa näyttelee sahramijogurtti. Sahramia ei ensimmäiseksi liitetä jälkiruokiin, mutta tähän annokseen se sopii kuin nenä päähän.
Sahramijogurttia, hasselpähkinämurua ja raparperia (neljälle)
Hasselpähkinämuru
100 g hasselpähkinöitä
4 kuivattua taatelia
¼ tl himalajansuolaa
Sahramijogurtti
2,5 dl luomu turkkilaista jogurttia
½ dl kookosmaitoa
2 rkl luomuhunajaa
½ g sahramia (1 pussi)
Raparperi
2 raparperin vartta
1 rkl luomuhunajaa
Yhdistä kulhossa jogurtti, kookosmaito sekä hunaja ja vatkaa kaikki ainekset huolella sekaisin. Sekoita joukkoon vielä sahrami. Nosta kulho pakkaseen reiluksi tunniksi, kunnes jogurtti on kunnolla jähmettynyt. Vatkaa rakenne sekaisin ennen tarjoilua.
Kuori raparperit ohuelti ja pilko pieneksi. Sulata pannulla hunaja ja heitä perään raparperit. Anna muhia, kunnes raparperit ovat pehmenneet hieman. Nosta sivuun jäähtymään.
Paahda hasselpähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia, kunnes niiden kuori alkaa tummua ja irrota. Anna jäähtyä hetki ja poista sitten pähkinöiden kuori hieromalla niitä karkean keittiöpyyhkeen välissä. Hienonna pähkinät suolan ja taatelien kanssa rouheeksi monitoimikoneessa tai blenderillä.
Kokoa annos ripottelemalla pienten vuokien tai lasien pohjalle hasselpähkinämurua. Lusikoi päälle sahramijogurttia ja viimeistele jäähtyneellä raparperilla sekä hasselpähkinämurulla. Tarjoile heti.
Ohje: Santeri Hämäläinen
aiheet
Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin.
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.