Voita & Sokeria: Amerikan äidin omenapiirakka

Voita & Sokeria: Amerikan äidin omenapiirakka

Pohja:

7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 dl pehmeää voita

Sekoita ainekset monitoimikoneessa.

1 kananmuna (vatkattu)
5 rkl kylmää vettä
1 rkl valkoista viinietikkaa

Sekoita ainekset ja lisää voi-jauhoseokseen. Vaivaa sen verran, että saat kostean taikinan.
Laita taikina vetäytymään jääkaappiin 20 minuutiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Tee taikinasta pohja. Laita taikinaa siten, että se tulee hieman vuoan reunojen yli.

Säästä taikinaa, jotta saat tehtyä piirakalle myös kannen.


Täyte:

5 kirpeää omenaa, esim. Granny Smith
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus muskottipähkinää
2 rkl voisulaa

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita sokeri, jauhot ja mausteet ja lisää joukkoon omenat. Sekoita hyvin ja levitä vuokaan siten, että keskelle tulee korkeampi keko omenoita. Pirskottele päälle voisula.

Laita taikinasta kansi päälle ja sulje reunat. Pistele keskelle haarukalla reikiä ja ripottele päälle sokeria. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Tarjoa piirakkaa kermavaahdon ja Manchego-juustolastujen kera.

Ohje: Juha Turtiainen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä