Voita & Sokeria: Jokirapukeitto

Pohja:

2 sipulia
3 oksaa varsiselleriä
1 fenkoli
2 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 laakerinlehti
3 oksaa timjamia
5 kpl mustapippuria
1 rkl tomaattipyrettä
1 pkt jokirapuja
½ dl konjakkia
5 dl valkoviiniä
6 dl vettä
3 dl kermaa
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko kasvikset suurehkoiksi paloiksi. Laita voin kanssa kattilaan ja kuullota hetki mausteiden kanssa. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää ravut/ ravun kuoret ja kuullota. Lisää konjakki. Jos liekität ravut, älä tee sitä liesituulettimen alla. Lisää valkoviini ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja jatka vielä keittämistä kunnes maku on tarpeeksi voimakas. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.


Skagen (katkarapusalaatti):

800 g katkarapuja
5 dl majoneesia
1 pieni punasipuli
ruohosipulia
tilliä
sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria
sinappia

Valuta ja kuivaa katkaravut huolellisesti. Hienonna niitä hieman. Kuori ja hienonna punasipuli hyvin hienoksi. Hienonna myös ruohosipuli ja tilli. Sekoita katkaravut sipulit, majoneesi ja tilli tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sitruunanmehulla ja sinapilla.

Ohje: Olli Takanen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä