Gourmet-kokki ideoi nyt kotikeittiöille

Ylen Aamu-tv:n uusi Voita & Sokeria -kokki Hanna Leinonen on 21-vuotias vankka keittiön ammattilainen. Hän on toiminut esimerkiksi helsinkiläisen Grotesk-ravintolan alku- ja jälkiruokien suunnittelijana. Hassua on, että Hanna ei aikoinaan edes haaveillut kokin ammatista.

- Hain ravintolakouluun ilman mitään suuria odotuksia, ja koulu yllätti minut positiivisesti.

Ensimmäisenä kouluvuotena Anna huomasi intohimonsa alaa kohtaan, ja vuosien varrella rakkaus vain kasvoi.Hanna Leinonen on Aamu-tv:n uusi aamukokki syksyllä 2013. Kuva: Hanna Leinonen.
Syksyn Voita & Sokeria -jaksoissa Hannan johdolla maistellaan tulista chiliä ja mahtavia jälkkäreitä mutta aineksiltaan myös tutumpia herkkuja. Gourmet´n huippuammattilainen versioi Aamu-tv:ssä kaikki ideansa aivan tavalliseen kotikeittiöön.

- Tulen tekemään erilaisia, omia versioitani tutuista ruoista sekä otan käsittelyyn muutaman vähemmän käytetyn raaka-aineen.

Jälkiruokien kanssa kanssa yhdistellään juureksia ja juustoa.  Voita & Sokeria -reseptit julkaistaan Olotilassa etukäteen, joten kauppalistaa voi Voita & Sokeria mielessä miettiä jo perjantaisin.

Opiskeluaikana vallannut intohimo ruokaan auttoi Hanna Leinosta kehittymään ja oppimaan alaa nopeasti, mutta Hannan mielestä kokki ei ole koskaan valmis.

- Keittiössä jokainen päivä on erilainen. Monenlaisia tilanteita tulee vastaan ja niiden kautta pystyy kehittymään, Hanna toteaa. Ravitsemusalan opintojen ohella kokoa ajan töitä tehneelle kokille on selkeää, mikä tulee kakkosena ruoan jälkeen.

- Hyvästä fyysisestä kunnosta on etua tässä työssä, Hanna sanoo. Hanna tykkää myös matkustaa ja nähdä uusia paikkoja ja kulttuureja. Epäilemättä matkoilla myös nautitaan ruoasta.


Aamu-tv:n Voita & Sokeria lauantaisin klo 9 - 10 välillä alkaen 31.8. Reseptit Olotilassa.

PS Jos mietit mistä Hanna Leinonen on tuttu, syypää saattaa hyvinkin olla telkkari: Hanna oli edellisellä kaudella MTV3:n Top Chef -ohjelman kuopuskokki.Hanna Leinonen on Aamu-tv:n uusi aamukokki syksyllä 2013. Kuva: Klaus Post, stock.xchng

kommentit

Mustikkaa löytyi tänä vuonna soilta.Oli niin kuiva kesä.

>ällikällä lyöty Pe, 2013-08-30 15:59

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä