Oksat tuovat sisälle kevään - näillä vinkeillä onnistut

Ke, 2010-04-21 09:05
Oksat tuovat sisälle kevään - näillä vinkeillä onnistut. Kuva: Strömsö

Kiiruhda kevään tuloa tuomalla luonnonoksia sisälle vihertymään. Näillä vinkeillä saat puun- tai pensaanoksat kestämään ja jopa kukkimaan sisällä.

Useimmat meistä ovat varmasti joskus tuoneet sisään muutamia koivunoksia, pajunoksia. On aina yhtä kiehtovaa seurata, kuinka pienet silmut aukenevat lehdiksi.

Useimpia keväällä kukkivia pensaita voi saada puhkeamaan kukkaan. Tuo sisään vaikkapa omenapuun, syreenin, lumipallopensaan, viinimarjan tai morsiusangervon oksia.


Ota huomioon:

  • Mitä aikaisemmin talvella poimit oksat, sitä vaikeampi niitä on saada puhkeamaan kukkaan. Kokeile aluksi pensasangervoa ja viinimarjaa, sitten omenapuuta ja syreeniä.
  • Jos ulkona on kylmä, älä tuo oksia suoraan sisälle vaan jätä ne vuorokaudeksi ensin vähän viileämpään paikkaan, niin oksat välttyvät lämpöshokilta.
  • Tee leikkauspinta aina veitsellä, ja veteen voit laittaa leikkokukkavirkistettä. Jos oksat on ensin totutettu lämpimään, laita maljakkoon lämmintä vettä. Muussa tapauksessa laita oksast ensin kylmään veteen ja vaihda vesi lämpimäksi vuorokauden kuluttua.
  • Voit valmistaa omatekoista kasviravinnetta lisäämällä veteen sokeria ja muutaman pisaran kloriittia.

     

Strömsön juttu kevätoksista ruotsiksi

Kääntäjä Jenna Yli-Knuuttila

 

Lisää kommentti

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

5 plus 2 =
Suorita mainittu laskutoimitus ja syötä vastaus kenttään. Esimerkiksi 1+3 = 4
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Kommentit

Ei kommentteja.

Ohjelmat