Tuunatut pääsiäisoksat eivät tarvitse vettä

Ti, 2010-03-30 12:00
Strömsön tuunatut pääsiäisoksat eivät tarvitse vettä. Kuva: Strömsö

Strömsön kirkkaanväriset pääsiäisoksat selviävät ilman vettä ja sopivat myös allergikolle. Pienellä säädöllä pääsiäisoksista tehdään sisustukseen sopivat kesäiset tai talviset vaihtoehdot.

Sisääntuotujen puidenoksien hiirenkorvat ovat varaslähtö kevääseen! Esimerkiksi tammen silmut muistuttavat aivan pikkuruisia munia ja sopivat hyvin pääsiäiseen.

Strömsössä kerätään pääsiäisen koristeeksi kevään puutarhaleikkauksista jääneitä tammen- ja syreeninoksia. Mutta näistä oksistapa tehdäänkin vähän toisenlaisia vitsoja. Koska oksia ei laiteta veteen, voivat allergikotkin pitää niitä sisällä.

Katso pääsiäisoksaklippi:


(Video julkaistu 28.3.2010 klo 17.15, poistuu: 4.4.2010 klo 17.15)

 

Tarvitset

  • oksia, esim. syreenin, siperianhernepensaan, aronian, tuomen, pihlajan tai omenan oksia
  • spraymaalia, esim. valkoista tai vaaleanpunaista
  • paksua askarteluhuopaa, vihreää tai vaaleanpunaista
  • reikäpihdit tai iso parsinneula
  • höyheniä, mielellään samanvärisiä kuin oksamaali
  • paksua rautalankaa
     

Ota oksat yöksi sisälle kuivumaan. Suihkuta oksat ulkona spraymaalilla vaikkapa sanomalehden päällä. Työ sujuu myös tavallisella maalilla ja pensselillä. Anna värin kuivua. Leikkaa huovasta erikokoisia lehtiä. Tee reikäpihdeillä tai neulalla reiät huopalehtiin ja kiinnitä rautalangalla oksiin. Kiinnitä myös höyhenet rautalangalla. Harkituilla värivalinnoilla saat aikaan tasapainoisen kokonaisuuden. Strömsön oksiin kiinitettiin myös vaaleanpunaisia sydämiä. 

Pääsiäisoksien ruotsinkielinen ohje Strömsön sivuilla

 

Kommentit

Gud, va fult!

Ohjelmat