Kommentit
Ei kommentteja.
Aterialta yli jääneet paistit ja lihat löytävät varmaankin helpoimmin uuden ateriamuodon monien keittiöissä pyttipannuna, sehän on klassikko!
Mutta entäpäs jotain muuta, sillä paistilihan voi marinoida kypsänäkin.
Makumaailmoja on monia ja mausteliemien tekeminen on helppoa, kunhan pitää mielessä perusasiat eli happaman, suolaisen ja makean. Käyttämällä näitä makuelementtejä ja himppusen mielikuvitusta onnistut varmasti.
Jos kypsä, kylmänä marinoitu liha on oudompi tuttavuus kannattaa harjoittelu aloittaa vaikka tällä reseptillä. Sama mausteliemi toimii muuten hyvin myös pavuille tai tofulle.
Tarjoa kylmää marinoitua paistia leivällä, päällyksenä tai täytteenä. Ja maustettu liha sopii hyvin erilaisiin salaatteihin tai maistuu myös vaikka paistettujen perunoiden kera.
Kypsänä marinoitu liha säilyy jääkaapissa pari kolme päivää, riippuen tietenkin siitä milloin varsinainen paisti on kypsennetty.
Marinoitua paistia
paistilihaa ( lammasta, paahtopaistia etc.)
punasipulia ½
1 paprika (puolikas sekä punaista että vihreää)
seesaminsiemeniä 1 rkl
Marinointiliemi
soijakastiketta 1 dl
öljyä 3rkl
omenaviinietikkaa 1rkl
sitruunamehua 1-2 rkl
sokeria 1 tl
2 valkosipulinkynttä
tuoretta inkivääriä 1 rkl
1 tuore chili (tai ½ punaista ja ½ vihreää)
seesamöljyä 1 tl
Tässä ohjeessa käytettiin noin 200 grammaa kypsää paahtopaistia. Marinointiliemen määrät on laskettu tällä lihamäärälle.
Aloita siivuttamalla paisti ja suikaloimalla vihannekset.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki sen aineet yhteen. Chilit voit joko viipaloida tai hienontaa, inkivääri toimii raastettuna tai kokeile suikaloida se ohuiksi tikuiksi. Maista, sillä marinointiliemen tulee maistua hieman liian voimakkaalta, jotta maut siirtyvät yhtä makoisina myös lihaan ja vihanneksiin.
Laita vihannekset marinadiin, sekoita ja lisää paistilihat. Paahda seesaminsiemenet varovasti kuivalla pannulla ja lisää hieman jäähtyneinä joukkoon.
Anna maistua jääkaapissa ainakin muutama tunti. Muista sekoitella välillä, jotta lihat marinoituisivat kauttaaltaan.
Anu Brask on kokki ja toimittaja-juontaja (ex YLE TV1 Kirppis), joka kokkaa myös Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa.
Lue lisää:
Miksi suomalaiset heittävät ruokaa niin paljon roskiin?
Herkkuja jämistä
Klikkaa kuvagalleriaan:
Ei kommentteja.
Lisää kommentti