Kotona tehty ketsuppi Strömsön ohjeella

To, 2010-05-27 11:43
Kotona tehty ketsuppi Paulin ohjeella. Kuva: Strömsö

Mausteena ketsuppi on yhtä kuin epäluottamuslause kokkia kohtaan! Kotona tehty ketsuppi tekee poikkeuksen ja on muutenkin turvallista: ei lisäaineita eikä liikaa sokeria tai suolaa.

Näitä tarvitset
(noin 2,5 dl ketsuppia)

50 g sokeria
50 g viinietikkaa
3 dl vettä
500 g luomutomaattimurskaa
3 tomaattia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
½ punainen chili hienonnettuna
puolet ruukkutimjamista
suolaa
mustapippuria


Tee näin

Kotona tehty ketsuppi Strömsön ohjeellaSulata lämpimällä paistinpannulla sokeri viinietikkaan ja veteen. Lisää joukkoon kuutioidut tuoreet tomaatit, valkosipuli, salottisipuli, chili, timjami ja suola.

Anna kiehua kokoon kunnes seos sakenee eli noin 30 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Säilytä ketsuppi tiiviissä astiassa jääkaapissa.


 

Vinkki: Ruukkutimjami ilhaduttaa koko kesän uudelleen istutettuna. Lue Yhteishyvän ruukkuyrttien kasvatusohjeet

 

Paul valmistaa ketsuppia Strömsössä maalaispyttipannua varten, ketsupin ja pyttipannun reseptit Strömsössä 30.5. klo 17.15 FST5
 

Strömsö

Uuden Mustan gazpachossa maistuvat tomaatti ja tabasco

Kommentit

Mä kokeilin tätä ja hyvää tuli. Viinietikkaa laitan ens kerralla hiukkasen vähemmän.

Kiva kuulla, M! Tarkoitus myös kokeilla - tomaatinystävän must. T Ulla

Kokeilemassa olen tätä minäkin. Mietin vain että kuinka kauan tämä mahtaa säilyä? Viikon?

Hei!
Ketsuppi säilyy 2kk ja varmasti vielä pidempäänkin, mutta meillä se oli kaapissa 2kk ennen kuin loppui.

Herkullisia kesähetkiä!
t.Strömsön toimitus

Tosi hyvää tuli. Harmittaa vaan kun ei meidän kaupoista saa muita yrttejä kuin tilliä ja persiljaa... Eli ilman timjamia tuli tehtyä. Teen sitä tänään lisää, koska oletan että voin pakastaa ja käyttää jauhelihakastikkeessa. Nam!