Laventelikorpuissa maistuu suklaa ja pähkinä
Ma, 2009-11-09 10:57
Laventeli sopii hienosti yhteen tumman suklaan ja paahdettujen hasselpähkinöiden kanssa. Tuloksena on ihanan romanttisia korppuja, joita voi syödä vaikka kuinka monta ilman että tuntisi olonsa täyteenahdetuksi!
Käytämme jo paljon kukkia leivonnaisten mausteena, vaikka emme ehkä huomaakaan sitä. Vaniljaa saadaan vaniljaorkidean siemenistä, mausteneilikka on kuivattuja kukannuppuja ja sahramia – kaikista mausteista kalleinta – saadaan sahramikrookuksen emeistä. Nämä korput maustetaan kuivatuilla laventelinkukilla.
Laventelinkukkia voi ostaa mm. luontaistuotekaupoista.
Laventelikorput
Tarvitset näitä:
100 g voita
100 g hasselpähkinöitä
100 g 70-prosenttista tummaa suklaata
3–4 rkl kuivattuja laventelinkukkia
4 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Tee näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
3. Pilko pähkinät karkeaksi rouheeksi ja paahda niitä uunipellillä 6–8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.
4. Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset ensin kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa ne vaaleaksi ja kuohkeaksi taikinaksi.
5. Lisää joukkoon jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
6. Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
7. Lisää voi ja sekoita.
8. Lisää joukkoon pikottu suklaa, pähkinät ja laventeli ja vaivaa tai sekoita taikina löysäksi ja hieman tahmaiseksi.
9. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele ne pitkiksi pötkylöiksi. Laita pötkylät kahdelle uunipellille, kolme kummallekin. Painele niitä hieman litteämmiksi jauhotetuilla käsillä.
10. Paista pötkylöitä uunin keskitasossa 15 minuuttia tai kunnes ne alkavat saada väriä.
11. Leikkaa vastapaistetut pötkylät vinoksi, noin kahden sentin levyisiksi paloiksi. Käytä terävää veistä!
12. Asettele palat tiiviisti uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Paista niitä uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne alkavat saada väriä.
13. Anna korppujen kuivua uunin jälkilämmössä ja jätä luukku raolleen.
14. Säilytä korppuja ilmatiiviissä purkissa, niin ne pysyvät hyvinä pitkään.
Alkuperäinen ohje Alexandra de Paoli, Strömsö 8.11.2009 Lavendelskorpor
Kääntäjä Jenna Yli-Knuuttila
Tarjolla myös:
Alexandran laventelinen kylpysuola Strömsön sivuilla
Lisää kommentti