Mistä on hyvät juhlat tehty?

To, 2008-12-18 16:02
juhlapukuinen mies drinkki kädessä. Kuva: AP Graphics Bank Ltd.

Juhlien tarkoitus on jäädä vieraille mieleen, joten valmistelut kannattaa tehdä huolella. Viinimestari Pentti Arvela on osallistunut monenlaisiin juhliin ja järjestänyt niitä paljon itsekin.

Pentti Arvela ehdottaa, että juhlista kannattaa rakentaa persoonalliset - sellaiset,  jotka muistuttavat juhlien kutsujaa. Näin vieraatkin viihtyvät ja muistavat ne varmasti. Arvelan yleisvinkit sopivat vaikkapa juhlavien tilaisuuksien ja illallisten suunnitteluun.


1. Järjestä vieraille joku pienimuotoinen ja hauska yllätys, joka jää mieleen.

2. Informoi jo kutsussa pukeutuminen kuten juhla- tai tumma puku (valkoiset tai mustat liivit).

3. Jos olet kutsunut juhliin henkilön, joka ei tiedä seremonioita tai käytäntöä, pidä huoli, että osoitat hänelle henkilökohtaisen tutorin vierelle neuvomaan. Esimerkiksi rapujuhlissa on hyvä seurata kokeneen vierustoverin opastamana, miten rapuja syödään.

4. Informoi henkilökuntaa järjestelyistä ja siitä, mitkä ovat sinun toivomuksesi. Pidä huoli siitä, että tarvikkeet on ajoissa hankittu ja sopivasti varastoituina.

5. Ota selvää etukäteen vieraittesi mahdolliset allergiat, ruokavaliot (vegaani tms.) tai kielletyt raaka-aineet (kosher, muslimit jne)

6. Muistathan, että isännän velvollisuus on hoitaa vieraansa turvallisesti kotiin soittamalla taksi tai pitämällä muuten huoli kuljetuksesta.



Kirjavinkit

 

Kaarina Roininen ja Eija Kämäräinen. Kodin parhaat juhlat.
Aila Pakarinen ja Tuula Salakari. Tervetuloa juhlaan.
 

Rita Trötschkes

Kommentit

Ei kommentteja.