Purtavaa Pohjolasta: kinuskikiisseli

Ti, 2010-01-12 10:45
Kinuskikiisseliä. Kuva: Ulla Vuorela

Kinuskikiisseli on venäläistä alkuperää ja juontaa juurensa legendaariseen kreiviin ja tämän perheeseen. Saxån kartanon kiisselissä voi maistaa vaniljan vivahteita.


Kinuskikiisseli
(noin neljälle hengelle)

1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
½ vaniljatankoa
10 g suolatonta voita

Leikkaa vaniljatanko pitkittäin halki ja kaavi siemenet. Sekoita kaikki ainekset yhteen kattilassa ja keitä paksu kinuskimassa. Tee testi: pudota massaa kupilliseen kylmää vettä. Jos siitä muodostuu pallo, kinuski on valmista.

Sekoita joukkoon lopuksi nokare kylmää voita. Täytä annosmaljat ja jäähdytä kiisseliä pari tuntia. Tarjoile tuoreiden marjojen, raparperihillokkeen tai muiden happamien lisäkkeiden kera.

Raparperihillokkeen ohjeen sekä muut Purtavaa Pohjolasta -sarjan reseptit löydät suomeksi ohjelman sivulta.

 

Purtavaa Pohjolasta YLE FST5 sunnuntaisin klo 17.25

Lähde Strömsöstä tuttujen Matias Jungnarin ja Michael Björklundin mukaan ruokamatkalle Pohjolaan - pohjoisesta etelään, Lapista Fynin saarelle.
 

Lisää kinuskia!

Rakkauden kinuskikakku, resepti YLE Olotilassa

Kotikokokien resepti: Valkosuklaakinuski kuorruttaa porkkanakakun

 

 

Lisää kommentti

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

5 plus 0 =
Suorita mainittu laskutoimitus ja syötä vastaus kenttään. Esimerkiksi 1+3 = 4
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Kommentit

Ei kommentteja.