Ruokaa illanistujaisiin

To, 2009-10-15 13:16
kuva: Rita Trötschkes

Ystävien kesken on hauska kokoontua hyvän ruuan ja juoman kera. Mikä olisi mukava tarjottava illanistujaisiin? Lohimunakasrulla on pikkujouluaiheinen ruoka, joka valmistuu leppoisalla otteella ja vähällä vaivalla.


Lukijoiden lähettämiä reseptejä

Arvoimme kaikkien reseptin lähettäjien kesken pieniä tuotepalkintoja. Kisan alkuun tarjoilimme lohimunakasrullan ohjeen.

 

Sieni- tai lohimunakasrulla (6 annosta)

50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 sitruunapippuria
1/2 leivinjauhetta
3 munaa

Täyte
noin 300 g suppilovahveroita
tai savulohta
1 purjo
1 rkl margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (170 g) ruohosipulituorejuustoa
ripaus mustapippuria
1/2 tl yrttimausteseosta

Pinnalle
1 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta

kuva: Rita Trötschkes

Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Kaada joukkoon kuumennettu maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa muutama minuutti ja nosta levyltä jäähtymään. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

Lisää kastikkeeseen suola, sitruunapippuri, leivinjauhe ja keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele joukkoon varovasti. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille uunipannulle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kumoa munakaslevy toiselle leivinpaperille ja irrota paperi.


Puhdista ja paloittele sienet (tai pienennä lohisiivut). Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sulata margariini pannulla. Kiehauta siinä sienet ja purjosilppu, hauduta hetki kannen alla. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sienimuhennos mustapippurilla ja mausteseoksella.

Levitä täyte pohjalevylle ja kääri rullalle. Nosta kääryle pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuumenna munakasrullaa 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

Tarjoile salaatin kera. Juomaksi sopii vesi, lasi viiniä tai olutta.

15.10.2009 Rita Trötschkes/YLE Olotila

Kommentit

Ei kommentteja.