Nuoret vaikuttajat
Politiikka ei ole tätä nykyä korkeassa kurssissa, eikä ihmekään kun kertaa viime aikojen poliittisia uutisia. Nuorten alhainen äänestysinto on ollut vakiohuolenaihe vaali vaalin jälkeen eikä puolueiden nuorisojärjestöihinkään ole tunkua. Mutta vaikuttaa voi monella muullakin tavalla: esimerkiksi järjestöissä ja kansalaisliikkeissä.
Mikä saa nuoret mukaan kansalaistoimintaan ja järjestöihin? Onko tällainen vaikuttaminen vaihtoehtoista vai rinnakkaista poliittiselle vaikuttamiselle? Mitä sillä tavoitellaan ja millaisin keinoin?
Studio Kotron viimeisessä lähetyksessä nuoret vaikuttajat pohtivat tavoitteitaan, toiveitaan ja motiivejaan. Lähetyksen pituus on poikkeuksellisesti 40 minuuttia. YLE Teema tiistaina 27.4. klo 18.20.
Keskustelemassa Konsta Erola, Unicef (kampanjatoimisto), Ina Mikkola, Nuorten Helsinki (hallituksen pj), Viljami Kankaanpää, eläinaktivisti, Animalia, Mikko Sauli, Attac, Laura Jäättelä, Maan ystävät (ilmastokampanjavastaava) ja Josefin Gustafsson, Helsingin kokoomusnuoret (puheenjohtaja).
Tutustu hyötyihin
Kommentit
Vierailija 27.04.2010 09:38:06
Nuoret ja äänestäminen
Asia ei ihmetytä yhtään. Loppujen lopuksi sillä, ketä äänestää, ei niin paljoa ole merkitystä. Suuret puolueet jatkavat vallassa ja muutamat wanhat avainhenkilöt pyörittävät niitä puolueita. Todellista vaikuttamismahdollisuutta ei yksittäisillä uusillakaan edustajilla ole. Puoluekuri ja puolueen etu aina ensisijaisesti ovat suuri syy.
Toinen asia on äänestystapa. Nykytekniikka soisi mahdollisuuden nettiäänestämiseen ja on aivan turhanpäiväistä väittää ettei ole turvallista tai virhemahdollisuuksia on liikaa. Nykyään hoidetaan hyvällä menestyksellä ihmisille paljon tärkeämpiäkin asioita, ja henkilökohtaisempia. Ongelma lienee tahdon puute, sillä äänestysprosentti takuuvarmasti nousisi. Kenties juuri pelko asioiden todellisesta muuttumisesta ja poliitikkojen oman pallin heilumispelko estävät tämän tekniikan käyttöönoton. Turha siis ihmetellä miksei äänestäminen kiinnosta.
Kirjoita uusi kommentti