Sienestäjällä tulee olla riittävästi tietoa, jos aikoo poimia sieniä ravinnoksi. Sienten perusryhmät kannattaa opetella hyvin. Tatit ovat usein paksujalkaisia ja -lakkisia, rouskuista tihkuu maitiaisnestettä, haperoista ei tipu nesteitä lainkaan. Sienten ulkoasu vaihtelee, joten varmoja tunnistamisvinkkejä on vaikea antaa. Sienestämistä kannattaa aina harjoitella kokeneen sienestäjän kanssa. Ryhmiä on paljon ja nimetkin ovat aika hauskoja: vahakas, vinokas, valmuska ja tuhkelo.
Myös keväällä voi poimia sieniä. Kevät on korvasienten aikaa. Ne ovat myrkyllisiä, mutta kovalla keittämisellä niistä saa herkullisia.
Sienestäminen on mukava harrastus. Siinä saa liikuntaa ja kokee löytämisen iloa. Pitää vain muistaa, että sientä, jota ei tunne, ei kannata ottaa mukaan.
Vie tuntikoosteeseen
Lisää omiin suosikkeihin
Sinulla tulee olla käyttäjätunnus palveluun, jotta voit lisätä tämän materiaalin tuntikoosteeseen tai Omat suosikit -kansioosi.