Sisältö


Maj Lind -kilpailun internet- ja wap-sivustot avataan 16.5.2007.

Tuomariston päätökset

I palkinto 15 000 euroa Andreas Brantelid Ruotsi/Tanska
II palkinto 12 000 euroa Béatrice Reibel Ranska
III palkinto 9 000 euroa Nicolas Altstaedt Saksa/Ranska

IV palkinto ex aequo 2 000 euroa Samuli Peltonen Suomi
2 000 euroa Janina Ruh Saksa

VI palkinto 2 000 euroa Silver Ainomäe Suomi

Lisäksi tuomaristo on jakanut seuraavat erikoispalkinnot:

”Raphaël Sommer” –muistopalkinto parhaasta klassisen konserton esityksestä,
1000 puntaa:
Andreas Brantelid

Oy Yleisradio Ab:n lahjoittama erikoispalkinto lahjakkaalle nuorelle, 1000
euroa:
Stefano Cerrato

Kommentit

Pesolan kommenteista...

Tuolta katsele ja kuuntele -osastolta ei edelleenkään löydy ainoatakaan kommenttia päivälle 23.4. Eikö niitä ole aikomus sinne laittaakaan?

naiset/miehet

täällä on vähän meininkiä tyyliin "miehet osas soittaa, naiset pärjäs ulkonäöllään". aikuistukaa... Miettikää esim. miten nuori Ruh on. Aika hurjaa potentiaalia siinä naisessa..

The final comment from me:)

Kuunnelkaahan Depeche moden 'Enjoy the silence',
words like violence, break the silence ,come crashing in ,into my little world, painful to me, pierce right through me..... words are very unnecessary, they can only do harm... siinä ois nimittäin opittavaa monelle;)

Riitta Pesolan viimeisetkin

Riitta Pesolan viimeisetkin finaalikommentit löytyvät sivulta http://paulo.yle.fi/node/254.

Pirkka/YLE

Tuomariston päätös on oikea

Tuomariston päätös on jälkianalyysissa minusta oikea kärkisijojen osalta.

Brantelid nousi selvästi finaalin viimeisellä konsertolla voittajaksi. Uskomatonta kuulla Prokofjevin jälkeen G-duuri-sarjan Sarabande - järisyttävä vaikutelma!

Reibel oli minun listallani selvästi edellä ennen viimeistä finaalia, mutta viimeisen Shostakovitsh ei onnistunut.

Kiitos Silverille tavattoman koskettavasta Lutoslawskista!

Päätös

Ei, ei...ei todellakaan pysty ymmärtämään sitä, miten palkinnot kahdesta edelleen jakautuivat. Ihan käsittämätön tapaus tämä Reibelin nostaminen toiselle sijalle. Miksi? Miten? Samoin on tyystin uskomatonta poikien Peltonen&Ainomäe sijoittuminen kummankaan näistä neitokaisista taakse! Tästä jaosta ei voinut jäädä edes paha tunne, vain suuren suuri hämmästys.

Järjestys

Yhdyn täydelleen nimimerkin 'no vielä' esittämään järjestykseen.

no vielä

1.Brantelid
2.Altstaedt
3.Ainomäe
4.Reibel
5.Ruh/Peltonen

Siinä mun mieltymys.

Hyvä että edes voittajasta ei epäselvyyttä

Ma-ti finaalin perusteella Brantelid oli niin suvereeni voittaja, että seuraava olisi voinut tulla kolmanneksi. Ei kylläkään Reibel, jonka Bach oli jopa maallikon mielestä kammottava. Brantelidin esitys oli myös näistä omaa luokkaansa.

Että

Kuultuani kaikki finaalit paikan päältä sanon:

Brantelid ansaitsi voiton
Reibel olisi ansainnut ehkä 5. tai 6. palkinnon. Shostakovits ei ollut Shostakovitsia nähnytkään, soitti nuoteista (tosin koko ajan samalla kauniilla äänellä, josta puuttui vaihtelevuus). Ei mitään karakteereja kun laulava ja aktiivinen, ei mitään tarinaa. Pariäänet olivat välillä erittäin falskeja. Reibelin Bach oli kammottava - falskia läpäisevästi, huonoa sointia, vaikeankuulosta. Toki kyseessä vaikein Bachin sarja, mutta silti. Sen jälkeen EI VOI antaa 2.palkintoa, ei mitään 5. palkintoa korkeampaa!
Altstedt, Peltonen ja Ainomäe olivat minun mielestani niin tasavertaisia ja samalla erilaisia, että ainakin jotain olisi pitänyt jakaa.
Ruh sai varmaan 4.palkinnon kauniilla silmillä, ehkä oli siinä myös Noraksen "tulevaisuuden" hajua tai mitä ikinä.

P.S. Salissa oli Reibelin nimen jälkeen ihmeen hiljaista, kuului "täh", "mitä" ja "ei" lausahduksia...

no joo

Saa soittaja olla vaikka miten nätti, mutta kun kysymyksenasettelu oli jotenkin että miksei kelvannut jatkoon kun oli niin söpökin... sitä vähän tässä naureskelin.

ulkonäöstä...

Menkääpä katsomaan esim. Stokkan levyosastolle lokeroa "viulukonsertot (esim. Tshaikovski)". On levyjen kannet täynnä niin nättiä tyttöä että. Ulkonäkö on klassisenkin musiikin kentällä nykypäivänä erittäin merkittävä menestystekijä...

Juuri näin ja uskokaa tai

Juuri näin ja uskokaa tai älkää, niin ei siitä miellyttävästä ulkonäöstä nyt suoranaisesti haittaakaan ole.

Muistaako joku, kuka on...

Xavier Phillips..?

Aivan, ensimmäisen Paulon kilpailun voittaja. Missäs hänen hieno uransa? Ei yksi kilpailuvoitto tosiaan takaa vielä muuta kuin suuremman kiinnostuksen, se on sitten soittajasta itsestään kiinni tekeekö sen uran vai ei. Brantelidilla on tosiaan kaikki mahdollisuudet jos jaksaa tehdä nöyrää työtä.

Toiset kuuntelevat

Toiset kuuntelevat konsertitkin silmät kiinni, minä pidän silmäni auki. Vaikkei tässä nyt missikisoissa olla, niin ei siitä haittakaan ole. Eikä se sitä paitsi yhtään soiton arvoa vähennä!

"Söpö"

"Kiva,kun joku muisti, että Tuomas Ylinenkin on olemassa! Sen eka erä oli oikeata musiikkia! Ja lisäksi söpö!... Mikä ei kelvannut?"

No voi jeesus, nää ei oo mitkään idolsit! Joka toisen kilpailijan kohdalla on näitä 'söpö'-kommentteja, ihan niin kuin sen pitäis oikeesti vaikuttaa jatkoonpääsyyn. Seuratkaa missikisoja ym. jos se ulkonäkö on niin tärkeetä.

Totta

Kyllä Brantelidillä olisi ura ilman tätä kilpailuakin - sen verran taitoa ja tahtoa häneltä kyllä löytyy!

ura

Ei kukaan uraa pelkällä Paulon kilpailuvoitolla tee, ei edes Brantelid.

eikä uramahdollisuudet

eikä uramahdollisuudet todellakaan ole kariutuneet, vaikka olisi pudonnut ekasta erästä! kyse on inhimillisistä ratkaisuista ja makuasioista, tämä oli tämän tuomariston päätös tällaisissa olosuhteissa. Toisena ajankohtana ja/tai eri tuomaristolla olisi tullut ihan toisennäköiset listat jatkoonpääsijöistä ym.

Kyllä Tuomaskin varmasti

Kyllä Tuomaskin varmasti kelpasi, mutta nyt sattui vaan olemaan niin paljon hyviä soittajia. ei Tuomaksen tosiaan tarvitse yhtään hävetä, vaikkei finaalissa ollutkaan.

Kyllä Tuomas vielä näyttää!

Kiva,kun joku muisti, että Tuomas Ylinenkin on olemassa! Sen eka erä oli oikeata musiikkia! Ja lisäksi söpö!... Mikä ei kelvannut?

muistetaanhan, että tämä

muistetaanhan, että tämä oli vain yksi kilpailu. Voittaja oli huippu, mutta tietysti kaikilla finalisteilla on mahdollisuus mahtavaan uraan. Tämä oli vain yksi projekti heidän matkallaan muusikoksi...

Viimeisimmät kommentit

Pelaa Sello-visaa
Lataa soittoääniä