Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Toyota-mies
 
Kategoriat:

Helsinkiläinen Matti Hietala on Toyota-mies henkeen ja vereen. Ensimmäinen Toyotan Hietala osti nuorena miehenä 1960-luvulla ja huomasi sen kestäväksi autoksi.

Autot perheen käyttöön

- Kaikki autot olen ostanut käyttöautoiksi itselle ja perheen käyttöön. Ongelma tässä on ainoastaan siinä, etten ole päässyt yhdestäkään vanhasta autosta eroon, Hietala virnistää.

Hietala onkin hankkinut Toyotat niin omalle isälleen kuin jälkipolvillekin. Työtunteja autojen parissa on kulunut niin paljon, että hän kävisi kuulemma hyvinkin päätoimisesta Toyotan mekaanikosta.

Kilometrejä

copyright YLE/videokuvaa

Autovanhuksia on kertynyt viitisentoista kappaletta ja niille on täytynyt rakentaa kaksi omaa hallia. Nyt eläkkeellä oleva Hietala on koulutukseltaan ydinfyysikko ja oli pitkään Outokummulla töissä. Töiden
mukana tuli sitten reissattua ympäri Eurooppaa ja autoille tuli kilometrejä. Ensimmäiselle tulikin kilometrejä yli 400 000, kun siihen aikaan 100 000 oli jo autolle paljon.

- Kun taaksepäin ajattelee niin mieleen tulevat lähinnä jotkin perheen kanssa autoilla tehdyt ulkomaanmatkat, Hietala miettii.

Toyota Crown

copyright YLE/videokuvaa

Varsinkin Toyotan Crown mallit ovat Hietalan sydäntä lähellä. Varsinaisesti "hurahdus" tapahtui kun Hietala ajoi 1980-luvun alussa Crownillaan kolarin ja osti toisen samanlaisen varaosiksi. No, vähän ajan päästä oli luonnollista, että kummastakaan ei voinut luopua. Sen
jälkeen Crowneja on siunaantunut.

- Ei tähän varsinaisesti ole mitään syytä, Hietala pohtii. Näin vain on käynyt, että niitä on kertynyt.

Tommi Ketonen / PRIIMA