Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Arto Bryggare
 
Kategoriat:

Arto Bryggare (48 v) on entinen huippu-urheilija ja entinen kansanedustaja. Nyt edessä on uuden rakentamisen aika, tulevaisuus on vielä avoin.

Iso mies, isot kyyneleet

Bryggare ei häpeile näyttää tunteitaan. Jo urheiluvuosinaan hän näytti, että iso mieskin voi itkeä. – Eihän sieltä stadionilta pääse mihinkään piiloon, kaikki on näkyvillä. Nyt mies on avoimesti paljastanut tunteitaan täpärän eduskunnasta putoamisensa jälkeen. – Olin pettynyt vaalituloksen johdosta. Olen kuitenkin ihminen, joka aina nousee kuopista ulos. Tunteet on osa elämää ja mulla ne ehkä välittyy voimakkaampana kuin toisilla.

Onnea liikunnasta

copyright YLE/videokuvaa

Arto Bryggare kehystää onnekseen lenkkitossun. Liikunta tuo mielihyvää harmaisiinkin päiviin. Tämä ennen 110 metrin aitajuoksijana maailman huipulla kilpaillut olympiapronssimitalisti (1984) nauttii liikunnasta tänäkin päivänä. – Joskus se on kovaa ja joskus tekee kipeää, mutta sellaistahan tämä on. Enimmäkseen kuitenkin mukavaa.

Uusi polvi

copyright YLE/videokuvaa

Arto Bryggaren poika Samuli seuraa isänsä jälkiä yleisurheilijana. Isä valmentaa poikaansa ja kolmea muuta lahjakasta nuorukaista. – Mulla on sellainen periaate, että koska olen saanut valtavasti yleisurheilulta, nyt mulla on velvollisuus antaa. Bryggarea huolestuttaa urheiluseurojen vetäjä- ja valmentajapula. Talkootyöhön löytyy yhä vähemän innokkaita aikuisia. Bryggare ei suostu mielellään vertaamaan itseään poikaansa, mutta toteaa lopuksi naureskellen: -Samuli on ihan erilainen kuin minä. Hän on harkitseva, ja fiksu.

Kirsi Markkanen / PRIIMA