Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Muotokuva
 

Korttitaiteilijan joulu on toukokuussa

Joulukalenteri valmistuu toukokuussa ja pääsiäiskortit joulunpyhinä. Korttitaiteilija Virpi Pekkala on aina aikaansa edellä.

 

Muotokuvassa Aino "Niilontytär" Yli-Vainio

Lapualla vaikuttava Aino Yli-Vainio–Säily, 67, muistelee isäänsä, saarnaaja Niilo Yli-Vainiota suurella rakkaudella. Hän oli isän tyttö.

 

Martti Pitkänen – kirkkoherra kansan parissa

Helsingin Pitäjänmäen seurakuntalaisilla on paimen, joka kaitsee laumaansa paitsi kirkossa myös kapakassa.

Kirkkoherra, lääninrovasti Martti Pitkänen istahtaa muiden seurakunnan pappien tapaan säännöllisin välein paikalliseen olut-pubiin

 

Jouko Ahola, kansainvälinen kirvesmies

Hämeenlinnalainen Jouko Ahola tuli kuuluisuudeksi voittaessaan vuonna 1997 ensimmäisen kerran maailman vahvimman miehen tittelin tai viimeistään silloin, kun maailmankuulu elokuvaohjaaja Verner Herzog valitsi hänet elokuvansa pääosaan.

 

Muotokuvassa Merete Mazzarella

Uusimmassa kirjassaan Merete Mazzarella tarttuu jälleen isoihin ja vaikeisiin asioihin. Miten olla isoäiti, kun lapsenlapset saattavat asua toisella puolella maapalloa? Mikä selittää anopin ja miniän usein vaikean suhteen?

 

Muotokuvassa riistapastori Petri Huhta

Ei, riistapastori ei saarnaa riistalle, vaan riistasta. Petri Huhdan onni on luonnossa, puhtaan ruoan alkulähteillä, pohjoisen metsissä varvuista, marjoista ja jäkälistä elävien riistaeläinten kotikonnuilla.

 

Suomalainen mies ranskalaisessa keittiössä

Ranskalainen keittiö on opettaja Heikki Putkosen suuri rakkaus. Kaikki lähtee tuoreista raaka-aineista ja hellävaraisesta valmistuksesta. Porkkanan pitää maistua porkkanalta!

 

Kesäteatterimies Seppo Holttinen

Suomalaiset ovat kesäteatterin katsojina luvattua kansaa. Minkälainen on mies, joka on kirjoittanut 16 kesäteatterinäytelmää? Seppo Holttinen kertoo.

 

Sodankylän elokuvamies Sami Salin

Sami Salin omistaa yhdessä veljensä kanssa Sodankylän elokuvajuhlista tutun elokuvateatteri Lapinsuun. Kun veli muutti etelään, Sami palasi perheineen pohjoiseen jatkamaan yritystä.

 

Matkailuyrittäjä Matti Välitalo

Matti Välitalo aloitti työuransa matkaoppaana Saariselällä 1983. Monen vuoden ja usean eri koukeron jälkeen hän päätyi itse hotelliyrittäjäksi.