Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Risto Lahtinen - Helsingin viinein taksikuski
 
Kategoriat:

Risto Lahtinen on helsinkiläinen taksiautoilija. Hän pitää työtään mielenkiintoisena mahdollisuutena päästä kurkistamaan tavallisen suomalaisen elämään.

Taksimies

Työhön lähtiessä Risto Lahtisella ei ole aavistustakaan, mitä päivä tuo tullessaan.
- Takapenkille voi tulla kuka tahansa pääministeristä pultsariin, hän kertoo. Lahtisen mukaan kaikkia matkustajia kohdellaan kuitenkin tasaveroisesti, "ihan niin kuin ihmistä kohdellaan". Mieleen jäävimpinä asiakkaina hän pitää pieniä lapsia.

Viinimies

Työpäivänä taksiautoilun oheen ei viinien juominen sovi, mutta maistelu kylläkin, sillä maisteltu viinihän sylkäistään aina suusta pois. Risto Lahtinen toimii toisessa työssään Wine Academyn konsulttina ja hän on myös yrityksen Senior Partner. "Vanha huuhka", kuten hän itse sanoo. Yhtenä työpäivänä Lahtinen voi maistella vaikka 115 vuotta vanhaa punaviiniä ja samalla miettiä Fine Wine -lehden päätoimittajan kanssa strategioita arvokkaan viinin markkinoimiseksi. Jonakin päivänä taksissakin voi keskustella viiniä harrastavien asiakkaiden kanssa ja saada heiltä uusia näkökulmia konsultoinnin avuksi.

copyright YLE/videokuvaa

Onni on reilut pelisäännöt

Risto Lahtinen peräänkuuluttaa reiluja pelisääntöjä niin pelikentille kuin suomalaiseen alkoholipolitiikkaankin. Hän kyseenalaistaa valtion roolin samalla viinan valmistajana, markkinoijana ja alkoholin vaaroista muistuttajana. Lahtisen mukaan valtiolle riittäisi alkoholiasioissa kansakunnan unilukkarina toimiminen.

Kirsi Markkanen / PRIIMA