Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mitä kuuluu Pirkko Työläjärvi?
 
Kategoriat:

Pirkko Työläjärvi (s. 1938) muistetaan etenkin vaikuttavasta urasta kansanedustajana (sd), ministerinä ja maaherrana. Nyt hän nauttii eläkeläispäivistä Turussa ja Espanjassa.

Hän toimi myös lukuisten yritysten ja järjestöjen hallituksissa niin kotimaassa kuin kansainvälisellä tasolla.


Politiikassakin omana itsenään

Monet pitivät Pirkko Työläjärveä särmikkäänä poliitikkona, itse hän koki toimivansa rehellisesti, poliittista liturgiaa kaihtaen. – En kokenut tarpeelliseksi pitää yllä naamioita tai rooleja. Pyrin totuuteen, jälkikäteen ei tarvinnut miettiä, mitä mahdoin silloin ja silloin sanoa, mikä oli kulloinenkin poliittinen tilanne. Työläjärvi muistuttaa myös siitä, miten hyödyllistä politiikassa oli aiempi työkokemus yritysmaailmasta.

copyright YLE/videokuvaa

Tosin yrityselämään perehtyneisyys aiheutti ristiriitaisiakin tunteita. - Kun puhuin poliittisen päätöksen vaikutuksista vaikkapa jonkin yrityksen pääluottamusmiehen kanssa, tulin ymmärretyksi, sen sijaan eduskunnassa ja hallituksessa minua ei aina ymmärretty.

Maaherrasta ”vapaaherraksi”

Ministeripestien jälkeen Työläjärveä odotti vielä mielenkiintoinen jakso entisen Turun ja Porin läänin maaherrana, vuosina 1985 -1997. Turusta tuli myös Työläjärven pariskunnan eläkeläiskotikaupunki. Yhdessä puoliso Markku Työläjärven kanssa nautitaan kävelyistä Aurajoen rannoilla, käydään torilla ja kauppahallissa. Aktiivinen pariskunta harrastaa myös golfia. Oman kesämökin hoito kävi vuosien varrella raskaaksi, joten Työläjärvet vaihtoivat mökkeilyn osa-aikaiseen talvioleskeluun Espanjassa.

Arvostusta eläkeläisille

copyright YLE/videokuvaa

Pirkko Työläjärvi peräänkuuluttaa eläkeläisten aseman kohentamista. Kaikilla ei ole hyvää taloudellista asemaa, yhteiskunnan tukitoimissa olisi paljon parantamista. Hän toivoo, että mahdollisimman moni eläkeläinen kuitenkin löytäisi tukea ja turvaa läheisistään, tuttavista ja harrastusryhmistä. – Ikäihmisten ei tulisi kokea olevansa tarpeettomia. Kautta maailman historian ikäihmiset ovat olleet niitä, jotka ovat vieneet viisautta eteenpäin.

Marjo Lundvall / PRIIMA