Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
06.09.2007
 

Muistatko View-Masterin?

Kuusikymmentäluvulla suomalaiskoteihin alkoi ilmestyä salaperäisiä kameroita. Niillä ei kuvattu, vaan katseltiin jo valmiiksi kuvattuja kuvia. Tuon laitteen nimi oli View-Master.

 

DNA-testit avuksi sukututkimukseen

Kuultuaan amerikkalaisista laboratorioista, joissa voi tutkituttaa DNA:nsa, kotiseutu -ja sukututkija Lauri Koskinen innostui heti mahdollisuudesta täydentää perinteistä sukututkimusta geeniteknologialla.

 

Lankoja kehrätään ennätystahtia

Suomen suurin lankatehdas kehrää tänä vuonna kymmenen miljoonaa kerää lankaa. Viiteen miljoonaan sukkapariin riittävä lankamäärä kertoo käsityöharrastuksen kasvusta.

 

Koukussa virkkaamiseen

Tupakanpolton lopettaminen ei vie ainoastaan sätkää suusta, vaan myös tekemisen käsiltä. Helsinkiläinen nukketeatteritaiteilija Rainer Kaunisto korvasi tupakan virkkuukoukulla.

 

Mitä kuuluu Pirkko Työläjärvi?

Pirkko Työläjärvi (s. 1938) muistetaan etenkin vaikuttavasta urasta kansanedustajana (sd), ministerinä ja maaherrana. Nyt hän nauttii eläkeläispäivistä Turussa ja Espanjassa.

 

Yhteishenkeä sukukokouksesta

Sukukokouksen tunnelma lähentää kaukaisimmatkin sukulaiset. Vaihdetaan kuulumiset, kerrataan kuolemat ja syntymät. Sukututkimuksesta ja perimätiedosta löytyvät yhteiset juuret.

 

Studiokeskustelu – sukututkimus

Sukututkija, FT Kari-Matti Piilahti kiinnostui itse sukututkimuksesta jo nuorena. Hän on historian tutkija ja opettaa myös sukututkimuskursseilla.