Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Muistako kun teille ostettiin pallogrilli?
 
Kategoriat:

Helsinkiläinen Risto Sovio muistaa ensimmäisen pallogrillinsä vaivatta. - Se oli silloin 60-luvun loppupuolella kun se pallogrilli ostettiin.

- Se oli siihen aikaan aika uutta, ja työpaikoilla kyselimme toisiltamme, että onko sinulla jo pallogrilli, hän naureskelee. - Merkki oli tietysti Lucifer, ja väri punainen, Risto toteaa.

- Siinä grillattiin ihan kaikennäköistä. Makkara oli tietenkin tärkeimpänä suomalaisena tuotteena, se saattoi olla ihan suomimakkaraakin alkuun, hän muistelee. Sen jälkeen tuli tämä HK:n sininen. – Ja tietenkin lihaa, se oli useasti possua. Kasslereita ja kyljyksiä, Risto luettelee.

copyright YLE/videokuvaa

- Ainahan sitä oltiin tyytyväisiä että hyvää tulee, vaikka mustaa olikin. Se tahtoi olla vähän sillä tavalla, että grillin kanssa oltiin vähän hätäisiä, että ei maltettu odottaa, että se hiillos tekeytyy, Risto tunnustaa. - Vähän ne tuppasivat palamaan. Sitten tuli kovasti informaatiota, että karsinogeenia pitäisi välttää, ja sitähän siinä kyllä syntyi. Ja kyllä se makkarakin vähän lakkasi maistumasta, Risto toteaa.

Hilkka Nevala / PRIIMA