Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Muistatko kun...
 

Muistatko, kun sähköporakoneet tulivat?

1980-luvulla markkinoille tullut akkuporakone oli monille miehille unohtumaton elämys. Himoittuja miehisyyden ikoneja pakattiin moneen lahjapakettiin jouluisin ja isänpäivisin.

 

Muistako, kun siivous oli naisten työtä?

Kunnon perheenäiti ja hyvä vaimo pitää kodin siistinä lapsia ja miestä varten. Vaikka nainen kävisi kodin ulkopuolella töissä, on puhdas koti sekä velvollisuus että ylpeyden aihe.

 

Muistatko kun salihousut olivat muotia?

1990-luvun alkupuolella koko Suomi pukeutui räikeänkirjaviin salihousuihin. Kuka on vastuussa yhdestä ysärin oudoimmista muotivillityksistä?

 

Muistatko, kun luettiin Viisikoita?

Hyviä kavereita, koira, paljon eväitä ja jännittäviä seikkailuja. Rosvot kiinni linnoissa, saarilla ja luolastoissa. Kyllä Viisikko oli maailman paras kirjasarja ala-asteikäisenä.

 

Muistatko, kun kun miehet tervehtivät hattua nostamalla?

Menneinä vuosikymmeninä oli yleinen näky, että miehet nostivat hattua tavatessaan kadulla tuttuja. Hatut ovat vähentyneet, ja sen mukana myös tämä tapa.

 

Muistatko, kun sentraalisantra välitti puheluja?

Sentraalisantrat olivat aikoinaan tärkeä osa sähköistä tiedonkulkua. He hoitivat käsivälitteisiä puhelinkeskuksia, joita oli melkeinpä joka pitäjässä.

 

Muistatko mummon lääkekaapin ihmerohdot?

Apteekkari Bengt Mattila on museoinut melkoisen määrän vanhanajan apteekkitavaraa helsinkiläisen Joutsen-Apteekin kellariin. Aarteiden joukosta voi löytää monta lapsuudesta tuttua lääkepakkausta.

 

Muistatko kun Ruisrock perustettiin?

Vuonna 1970 Turun Saaronniemen leirintäalueella koettiin jotain aivan uutta. Pitkin pöheikköä pystytettiin Sopu-telttoja ja 38 000 nuorta kokoontui jammailemaan Suomen ensimmäisille rockfestivaaleille.

 

Muistatko kun kesällä kerättiin herbaario?

Oppikoulun ensimmäisten luokkien kesälomista ei aikanaan selviytynyt ilman koulutehtävää. Oppilaat kokosivat kesän aikana herbaarion eli kuivattujen kasvien kokoelman.

 

Muistatko, kun pankkikirjalla nostettiin rahaa?

Pankkikirjakin alkaa olla menneiden aikojen muisto. Halukkaat voivat kyllä edelleenkin käyttää pankkikirjaa, mutta hankalaa se on - pankkien kaikki konttorit eivät nimittäin enää käsittele pankkikirjoja.