Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Uriel Hylton
 
Kategoriat:

Jamaikalaissyntyinen Uriel Hylton muutti Suomeen 60-luvun alussa. Sitä ennen hän oli asunut jo Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Muutto Suomeen tuli ajankohtaiseksi kun Hyltonille ja hänen suomalaisvaimolleen syntyi lapsi. 60-luvulla Helsinki oli hyvin erinäköinen kuin tänään, ulkomaalaisia -varsinkaan tummaihoisia - ei juurikaan näkynyt.

Hylton opiskeli nopeasti kielen ja sai työpaikan Huberilta. Hän työskenteli Huberilla lvi-asentajana ja hitsaajana yhteensä 36 vuotta. Eläkepäivinään Hylton löysi uuden harrastuksen - hänestä tuli jazzbändin keulakuva, tanssiva "Grand Marshal". Vielä tänäkin päivänä Hylton esiintyy Grand Marshalina piristäen suomalaista katukuvaa iloisilla asuillaan ja eleillään.

copyright YLE/videokuvaa

Hylton ei kaipaa takaisin synnyinseuduilleen Jamaikalle. Hänen kotinsa ja perheensä on Suomessa, samoin ystävät. Hylton kannustaa ihmisiä lähtemään rohkeasti maailmalle, opiskelemaan uusia kieliä ja kulttuureja. - Kieli pitää osata, se on elinehto, hän painottaa.

Yksi Hyltonin lempipaikoista Helsingissä on Hietaniemen hautausmaa. Hän käy siellä mielellään kävelyillä, katselemassa ja muistelemassa. Siellä Hylton myöntää joskus ajattelevansa, että ehkä hänen tuhkaansa päätyisi joskus Jamaikalle.

Kirsi Markkanen / PRIIMA


Lue myös muut PRIIMAn minisarjan "Kauan sitten lähteneet" jutut

Yrittäjänä Pietarissa

Helena muutti Ruotsiin