Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Enkelien näkijät
 
Kategoriat:

Prinsessa Märtha-Louisen perustama enkelikoulu kohahdutti etenkin Norjassa. Myös meillä Suomessa on oma enkelikoulu ja enkelien kanssa keskustelevia taiteilijoita.

2000-luvun alussa hämeenlinnalainen kuvataiteilija Ulla Kauhanen kuuli kesken työpäivän päänsä sisältä lauseen, ”Enkelit haluavat tulla nähdyiksi.”

– Mikäs siinä, mietti Ulla Kauhanen ja ryhtyi maalaamaan enkelinkuvia. Hän on tehnyt enkeleistä myös kaksi kirjaa.

Ulla Kauhasen enkelit ovat oman voimakkaan luonteen omaavia persoonallisuuksia. Erityisesti hän joutui kamppailemaan suuren arkkienkeli Mikaelin kuvan kanssa. Mikaelin tahto ja taiteilijan tahto joutuivat monta kertaa ristiriitaan – ja Mikael voitti ja maalaukseen tuli muun muassa miekka.

- Enkelit eivät ole kuolleita sieluja vaan ihan omaa porukkaansa, Kauhanen kertoo.

Enkelit ilmestyvät usein

Energiahoitaja Marketta Rantti Hauholta sai puolestaan enkeleiltä selkeän viestin, että yli 30 ulkomailla asutun vuoden jälkeen hänen tulisi palata Suomeen ja perustaa koulu nimeltään Enkelten koti. Marketta teki työtä käskettyä ja toimii nykyään Enkelten koti –nimisen koulun johtajana ja opettajana. Omalla praktiikallaan Marketta Rantti yhdistää psykologiaa ja energiaparannusta asiakkaiden auttamiseksi.

copyright YLE/videokuvaa

Rantti ihmettelee ihmisten kielteistä asennetta enkeleitä kohtaan.
- Olen itse evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja uskon Jeesukseen. Raamatussa mainitaan enkelit satoja kertoja enkä voi ymmärtää mitä väärää tai pahaa enkeleihin uskomisessa voisi olla.

Rantti on keskustellut enkeleiden kanssa kaksivuotiaasta lähtien. Hän saa enkeleiltä neuvoja ja vinkkejä elämän pulmatilanteissa.

- Enkelit ovat vielä tänäänkin Jumalan sanansaattajia. Ne viestittävät valoa ja rakkautta kaikille jotka ovat valmiit niitä kohtaamaan.

Kirsi Markkanen / Priima