Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Yhteiskunta
 

Priiman salkku laihtuu

Priima hankki kuvitteellisen osakesalkun 11.2.2008. Salkkuun valittiin viisi kotimaista yritystä: Neste Oil, Kesko, Nordea, Elisa sekä Metso. Virtuaalirahaa kului 15 000 euroa.

 

Suomalaiset eivät enää muuta leivän perässä

Suomalaiset ovat olleet jo parin vuosisadan ajan muuttavaista kansaa. Ennen lähdettiin leivän perään. Nykyisin muuttoon innostaa kokemus ja uran rakentaminen. Miten suomalainen onkaan muuttunut!

 

Iloisesti lamasta

Taas olemme laman kynnyksellä, ja media suoltaa sen ikäviä vaikutuksia, joten mitä niitä tässä kertaamaan. Mutta kai lamassa täytyy jotain hyvääkin olla - jos ei kansantaloudellisesti niin edes arkitasolla?

 

Eläkkeellä ja töissä

Eläkkeeltä työkeikalle? Tämä voi olla normaali kuvio tulevaisuudessa. Viime vuonna ennätysmäärä suomalaisia tuli eläkeikään, mutta yhä useampi heistä jatkaa ainakin osittain työelämässä.

 

Komiteatyötä ja komeat juhlat: Juha Kere päättää Nobel-palkinnosta

Tänä vuonna suomalaisten kiinnostus ruotsalaisten Nobel-palkintoa kohtaan on erityisen suuri Martti Ahtisaaren rauhanpalkinnon johdosta. Mutta Ahtisaari ei ole ainoa suomalaiskytkös upeaan palkintoon. Palkinnon valitsijoiden joukossa on ainakin yksi suomalainen professoritason mies.

 

Kunniamerkit – kaunista käsityötä

Hopeasta leikattu merkki laitetaan mitalimuottiin ja puristetaan mahtavalla, monen tonnin voimalla. Näin saa alkunsa itsenäisyyspäivän kunniamerkki. Lopuksi se saa kauniit ranskalaisnauhat kärryn-pyörineen, mutta sitä ennen ansiomerkki on käynyt monen käsityöläisen luona.

 

Priiman osakesalkku pahasti miinuksella

Priiman kuvitteellinen osakesalkku on kokenut rankasti maailmanlaajuisen pörssilevottomuuden. Helmikuussa perustettu salkku on pahasti miinuksella.

 

Kainuussa taisteltiin talo kyläläisille

Kuhmolainen Vartiuksen kylä oli menettää vuonna 2000 ainoan kokouspaikkansa. Mutta nyt entisellä Vartiuksen koululla, nykyisellä kylätalolla valmistellaan juhlaa.

 

Konnarin kanssa Kolariin

Helsinkiläinen Heikki Pynnönen on ollut VR:n palveluksessa 36 vuotta, ja viimeiset kymmenen vuotta ovat sujuneet raiteilla matkustajia palvellen. Pynnönen on vanhan kansan konduktööri,

 

Priiman osakkeet miinuksella, mutta osingot lämmittävät

Priima osti 11.2.2008 kuvitteellisesti viiden yhtiön osakkeita viidellätoista tuhannella eurolla. Tilannekatsaus: Pörssimyrsky ravistelee selvästi myös Priiman osakesalkkua, mutta paniikkiin ei ole aihetta.