Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Lauri ja Mikko - pappa ja pojanpoika
 
Kategoriat:

Sieviläinen Lauri Suihkola on hanurin soittoa harrastavan pojanpoikansa Mikko Suihkolan kaveri ja epävirallinen manageri.

Kymmenvuotias Mikko voitti viime kesänä ”Hopeinen harmonikka” -kisan ja isoisä on ylpeä suvun nuoren vesan menestyksestä. Isoisällä ja pojanpojalla on musiikin
lisäksi muitakin yhteisiä harrastuksia ja paljon annettavaa toisilleen.

Musiikki

Lauri Suihkola vierailee melkeinpä päivittäin lähistöllä asuvan poikansa Markun musisoivan perheen luona. Perheen nuorimmainen Mikko on isoisän eli sieviläisittäin papan erityinen silmäterä. Isoisä on monesti mukana Mikon soittotunneillakin opettajan käydessä opettamassa perheen lapsia näiden kotona.

copyright YLE/videokuvaa

- Joskus opettaja kysyy, miten pappa on hoitanut läksynsä ja minä vastaan, että en ole ehtinyt opettelemaan, Lauri Suihkola naureskelee. Lauri ei soita itse, mutta Mikon soittoharrastuksen tukeminen on hänelle tärkeää. Pappa kuljettaa Mikkoa teoriatunneille Sievin kirkonkylälle kerran viikossa.

Mikon soittaessa Hopeisen harmonikan kilpailussa Ikaalisissa pappa seurasi kisaa televisiosta ja jännitti nuoren pelimannin puolesta.

copyright YLE/videokuvaa

Metsällä ja kalassa

Isoisää ja pojanpoikaa yhdistävät muutkin harrastukset. He käyvät ahkerasti kalassa ja metsällä. Jänisjahti on nyt kuumimmillaan. - Jäniksiä on tullut ihan hyvin, Mikko vakuuttaa. Metsäreissuilla he sytyttävät nuotion, paistavat makkaraa ja juovat kahvia. Mukana on Netta- koira varmistamassa jänisten löytymisen. Koiralla on tosin paha taipumus lähteä omille teilleen. - Nuotiolla juttelemme metsästyksestä ja soitosta, Mikko tiivistää. Välillä pitää kuulostella, onko Netta löytänyt jäniksen.

- En tiedä olenko Mikon kasvattaja, mutta ohjaan häntä omien harrastusteni metsästyksen ja kalastuksen pariin. Mikon kanssa yhdessä oleminen ja hänen musiikkinsa kuunteleminen antaa paljon, Lauri sanoo. Mikko käy tietenkin usein papan luona ja auttaa häntä mielellään
arkiaskareissa.

Mikko papan neuvonantajana

copyright YLE/videokuvaa

- Kysyn yleensä papalta avuntarvetta ja jos hän tarvitsee, niin menen sitten auttamaan, Mikko kertoo. Mikko neuvoo isoisäänsä mm. traktorin käsittelyssä. Papan mukaan nykytraktoreissa on niin paljon vempaimia, että niitä on vaikea oppia hallitseman. Jopa traktorin käynnistäminen on hankalaa.

- Mikko neuvoo hyvin eikä meille tule riitaa. Eipä sitä ilman Mikkoa pärjäisikään, pappa päättelee.

Mikon musiikkiharrastusten tulevaisuuteen pappa uskoo vahvasti. - Kyllä hän pääsee pitkälle. Hän on vielä Kultaisessa harmonikassa.

Mikko Määttälä / PRIIMA