Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Opettaja Liisa Mirjam Helimäki-Moberg
 
Kategoriat:

Liisa Mirjam Helimäki-Moberg on työskennellyt Korson yläasteella uskonnonopettajana pian 30 vuotta. Hän ei pelkää ottaa kantaa asioihin, joihin hän uskoo.

Helimäki-Moberg on itse katolilainen, mutta hän on toiminut erityisluvalla tavallisena uskonnonopettajana.


Opettajan arki

Helimäki-Mobergin mukaan opettajilta odotetaan nykyään paljon. "Minulla on saman luokan kanssa yksi tunti uskontoa viikossa. Siinä ei opi kunnolla tuntemaan oppilaita, paitsi ne hälisijät ja ahkerimmat viittaajat." Yksi uskonnontunti viikossa on muutenkin Helimäen mukaan aivan liian vähän: "Matematiikan opettamisessa on selkeät laskutavat ja kaavat, mutta mistä löytyy kaava, kun puhutaan lähimmäisenrakkaudesta tai oikeudenmukaisuudesta?"

Erilaisuus ei haittaa

Liisa Mirjam Helimäki-Moberg ei ole kokenut tulleensa syrjityksi lyhytkasvuisuutensa takia. "Olin jo lapsena aika rohkea ja esimerkiksi koulussa olin se, joka uskalsi mennä opettajanhuoneeseen, kun piti jotain asiaa toimittaa."

Nykyään Helimäki-Moberg ottaa pontevasti kantaa erilaisiin asioihin koskivatpa ne sitten katolisuutta, nuorisoa tai joukkotiedotusta. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja, joissa hän valottaa omia näkökantojaan lähemmin. Avainten valta -kirjassa hän esimerkiksi arvioi rohkeasti roomalaiskatolista kirkkoa ja sen asenteita.


copyright YLE/videokuvaa


Uusi elämänvaihe

Helimäki-Mobergin elämässä on nyt alkamassa uusi vaihe. Seuraavan lukuvuoden jälkeen hän jää eläkkeelle. "Sitten on enemmän aikaa matkustella puolison kanssa ja panostaa isotädin rooliin", Helimäki-Moberg haaveilee.


Priima/Kirsi Markkanen