Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Keski-ikäistä erotiikkaa
 
Kategoriat:

Aikuisille naisille suunnatun erotiikka-liikkeen omistaja tietää totuuden keski-ikäisten eroottisista unelmista. Tavoitteena eivät ole uudet unelmarakastajat, vaan lisää lämpöä oman kullan kanssa.

”Seksi ja erotiikka eivät ole vain nuoria, kauniita ja hoikkia varten. Keski-ikäisillä ja isokokoisillakin on oikeus nauttia, ja saada esimerkiksi oikean kokoisia ihania alus-asuja", tamperelaisen Elämän Suola -erotiikkaliikkeen maustekauppias Tarja Viitanen julistaa hymyillen.

Makuuhuoneen mausteita naisille suunnatusta liikkeestä hakevat innokkaimmin nelikymppiset naiset. Miehiä asiakkaista on noin viidennes. Ostajien ikähaitari venyy kaksikymmentävuotiaista yhdeksänkymmentä täyttäneisiin kanta-asiakkaisiin.


Aikuisten hurjat unelmat

Erotiikkaliikkeen myyjät kuulevat päivittäin tarinoita asiakkaidensa parisuhteista. Sensaatiota keski-ikäisten seksielämästä ei saa yrittämälläkään. "Miehet ja naiset haluavat ihan samoja asioita. Toiveena on tuottaa omalle puolisolle mielihyvää, ja nauttia yhdessäolosta entistä enemmän", Tarja Viitanen kertoo.

Viekottelevan vaatteen tai vaikkapa hierontaöljyn vieminen kotiin ei ole aina helppoa. Kumppanin suhtautuminen ensimmäisiin ostoksiin jännittää, vaikka makuuhuoneen mausteiden myyjien mukaan vastaanotto on lähes aina ilahtunut.

Tarja Viitasta huvittaa erotiikkaliikkeen erityisasema naisasiakkaiden puolisoiden mielessä. Yleensä ostoksille lähtevää vaimoa varoitetaan ostamasta mitään, mutta tänne tulevia kehotetaan käyttämään ihan niin paljon rahaa kuin vain haluaa!


copyright YLE/videokuvaa

Mausteita ja apua pulmiin

Erotiikkaliikkeen palveluihin kuuluu verkkosivuilla toimiva kysymys- ja vastauspalsta, ja liikkeessä voi halutessaan tavata mysö seksuaalineuvojan.

Seksuaalineuvoja Heidi Parkkalin mukaan seksiin liittyvät kysymykset ovat kaiken ikäisillä samankaltaisia. Keski-ikäiset pariskunnat kohtaavat uuden elämäntilanteen lasten aikuistuessa ja joutuvat silloin luomaan parisuhdetta uusiksi.

Ikä voi tuoda suhteeseen myös fyysisiä ongelmia.
"Virtsankarkailu tai erektio-ongelmat voivat tuoda asiakkaan seksuaalineuvojan puheille", Heidi Parkkali toteaa ja jatkaa: "Kaikkiaan tuntuu siltä, että keski-ikäiset suhtautuvat seksuaalisuuteen koko ajan yhä luontevammin."

Ainakin toisen ilahduttamisen intoa tuntuu löytyvän. "Korsettien ja muiden hemaisevien alusasujen kauppa käy kiivaimmin isänpäivän aikaan", maustekauppias Tarja Viitanen naurahtaa.


Priima/Tiina Klemettilä