Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Tanssiva puutarhuri Juha Toikka
 
Kategoriat:

Juha Toikka työskentelee unelma-ammatissaan, harrastaa kilpatasolla tanssia ja aikaa jää vielä vaimollekin. Haminan Kannusjärvellä elelevä Juha on tyytyväinen mies.

Unelmatyö

Toikan puutarhayritys kasvattaa erilaisia taimia ja toimittaa niitä asiakkaille postimyynnissä. "Parasta hommaa, mitä puutarhurilla voi olla, on laittaa uutta elämää alkuun. Kasvun ihmeeseen ei kyllästy koskaan." Toikka sanoo. Yritystoiminnassaan Toikka pitää verkostoitumista, yhteistyötä ja reiluutta kaikista tärkeimpinä asioina.


Onni on hyvä työkaveri

Toikan mukaan yksi hänen elämäsnä pienistä onnista on työkaveri Riina. "Hyvä työkaveri on kumppani, joka toimii, elää ja ajattelee sun kanssa samalla tavoin. Silloin on helppo olla joka päivä innostava ja voi myös innostaa toinen toista."


Tanssin hurmaa

Puutarhuri Juha Toikan elämä ei ole kuitenkaan pelkkää ruusuilla tanssimista. Välillä hän pääsee myös oikealle parketille esiintymään. Harrastuksenaan Toikka tanssii kilpaa A-tasolla. "Tanssin kanssa syntyy joka kerta uudelleen. Siinä pitää olla nöyrä itseä ja tanssiparia kohtaan. Tanssiessa toinen pitää ottaa koko ajan huomioon - niin kuin nyt elämässä muutenkin."


Priima/Kirsi Markkanen