Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Ammattiavulla hoikemmaksi?
 
Kategoriat:

Rasvarengas vyötärön ympärillä ei tunnu pienenevän millään. Sitkeät viimeiset sentit minän ja toiveminän välillä saavat monet hakemaan apua ammattilaisilta.

Priima perehtyi kymmenistä hoikentumis-apua tarjoavista palveluista kolmeen. Hypnoterapeuttiin, kauneushoitolan vartalo-muokkaukseen ja plastiikkakirurgisen sairaalan ultraäänihoitoon.


ERI HOIDOT - SAMA ASIAKAS, SAMAT NEUVOT

Jokaisen ammattiauttajan tyyppillisin asiakas on 35-50-vuotias nainen. Takana on yleensä useitakin laihdutuskuureja, mutta kilot palaavat takaisin tai ne eivät katoa toivotusta paikasta.

Myös hoitoon liittyvät ohjeet ovat kaikkialla samat. Rasvakerrosta voidaan muokata, ihoa kiinteyttää ja laihtumiseen liittyviä mielen koukeroita selvittää, mutta ruokavaliota on jokaisen kevennettävä itse. Ilman elämäntapamuutosta tulosta ei tule.


SISÄISTÄ JA ULKOISTA HOITOA

Hypnoterapeutti Nina Rope NR-Hypnosta uskoo laihtumisessa jatkuvasti epäonnistuvan tarvitsevan apua ylipainonsa piilossa olevan ongelman hoitamiseen: ”Taustalla voi vaikuttaa pelko hylkäämisestä, turhautuminen, mielihyvän tai palkinnon hakeminen.”

Hypnoosi on Nina Ropelle keino, jolla etsitään alitajunnasta laihtumisen esteet. Hypnoterapeutti auttaa purkamaan ongelman, ja antaa välineitä seuraavan painonpudotuksen onnistumiseen.


copyright YLE/videokuvaa

RVB-tuotepäällikkö Terhi Sundelin suosittelee Platinum-sarjahoitoa Beauty Spa Grankullassa. ”Asiakkaan iho kuoritaan ja valmistetaan tehoaineille, jotka imeytetään tasavirtahoidolla". Kymmenen hoitokerran jälkeen asiakkaiden vyötärömitasta katoaa yleensä viidestä yhdeksään senttiä. Kevennettyyn ruokavalioon yhdistettynä tulosta on saatu jopa 12 senttiä.

UltraShape on lääkärin valvonnassa käytettävä vartalonmuokkausuutuus. Hoito hajottaa ultraäänen avulla rasvasolujen seinämät, ja varastorasva muuttuu käyttöenergiaksi. ”Kun samalla noudattaa vähäenergistä dieettiä, hoikistuu juuri haluamastaan kohdasta neljästä kuuteen senttiin”, kertoo plastiikkakirurgian erikoislääkäri Antti Koski Eiran Sairaalasta.


copyright YLE/videokuvaa



SENTTI VYÖTÄRÖLTÄ ON TUHANSIA SENTTEJÄ KUKKAROSTA

Ammattilaisten apu kutistaa vatsan lisäksi kukkaroa. UltraShape hoitoa suositellaan kolmen kerran sarjana, joka maksaa yhteensä 1 850 euroa. Platinum-hoito kustantaa kymmenen kerran sarjana 1500 euroa ja lisäksi suositellaan kotihoitotuotteiden hankkimista.

Hypnoterapiassa pitää käydä todennäköisesti viidestä kahdeksaan kertaa, ja kertakäynnin hinta on 80 euroa. Kokonaishinta on siis 600 euron tiimoilla.


Priima/Tiina Klemettilä